Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
UKRATKO
HND osudio prijetnje novinaru Hassanu Haidaru Diabu

HND osudio prijetnje novinaru Hassanu Haidaru Diabu

Hrvatsko novinarsko društvo oglasilo se priopćenjem u kojem osuđuje uvrede, pa čak i prijetnje smrću, upućene preko društvenih mreža, novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu zbog tekstova o islamskim radikalistima koji iz BiH odlaze na ratišta u Siriju i Irak.

Diab je, kako stoji u priopćenju HND-a, doživio napade i nekih bosansko-hercegovačkih medija te javnih osoba koji su praktično poziv na linč. Inače, novinar Hassan Haidar Diab godinama izvještava o ratovima u zemljama Bliskog Istoka,poput Iraka, Sirije i Libije te je čitavo vrijeme, stoji u priopćenju HND- a, izložen uvredama i pokušajima diskreditacije, a kulminacija se dogodila nakon što je početkom lipnja objavio tajni dokument s popisom imena džihadista koji su iz BiH, Kosova i Srbije, otišli na ratišta u Siriju i Irak.
HND je za 2015. Diabu dodijelio nagradu za najboljeg novinara pisanih medija u Hrvatskoj , a iste je godine kandidiran i za HND-ovu nagradu Novinar godine, što svjedoči o njegovom visoko profesionalnom novinarskom radu.
– Napad na njega, kao i na bilo kojeg novinara zbog posla koji obavlja, doživljavamo i kao napad na novinarsku profesiju- kaže se na kraju priopćenja kojeg u ime Izvršnog odbora potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI