Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
PRIOPĆENJE / Sport
Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

HND novinarima i urednicima:
Ne odazivajte se više na pozive Zdravka Mamića

Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve novinare i urednike da se više ne odazivaju pozivima na konferencije za novinare Zdravka Mamića, jer one u pravilu nisu izvor niti jedne relevantne informacije od javnog interesa, već njegov monolog u kojem novinare i novinarsku profesiju redovito vrijeđa.

Odluče li iz bilo kojeg razloga novinari i dalje ići na Mamićeve „pressice“, minimum samopoštovanja i odgovornosti prema profesiji pokazat će jedino tako da nakon prve uvrede upućene bilo kojem novinaru napuste konferenciju za novinare koja to ionako nije već je redovito monolog pun uvreda i prijetnji.
Mamić je tijekom današnje konferencije za novinare u Zagrebu, koja je zapravo bila njegov monolog od sat i pol, vrijeđao novinare nazivajući ih „gadovima“ i „bandom“, a kad je završio izbjegao je odgovarati na pitanja.
Odlazeći iz dvorane nastavio je vrijeđati novinara RTL-a Ivana Skorina koji ga je pokušao pitati o uvredi na račun nazočne novinarke Telegrama Ane Raić Knežević, kazavši da joj „vidi krv u očima“.
HND ne može spriječiti Zdravka Mamića da kao i svaki drugi građanin tuži novinare sudu, ako misli da za to ima razloga, kao što je danas najavio, ali poziva Vladu, Predsjednicu RH i sve druge aktere na političkoj i javnoj sceni da osude i ograde se od njegova ponašanja i uvreda koje redovito izriče na račun novinara. Od policije pak tražimo da reagira po službenoj dužnosti, jer materijala za to kad su javni istupi Zdravka Mamića u pitanju ima sasvim dovoljno.
Za Izvršni odbor HND-a
Saša Leković, predsjednik

Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI