Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
GRAĐANI / PISMO
GOOD Inicijativa poziva:Pišite Plenkoviću da se jasno i nedvosmisleno izjasni kakav obrazovni sustav želi!

GOOD Inicijativa poziva:
Pišite Plenkoviću da se jasno i nedvosmisleno izjasni kakav obrazovni sustav želi!

S obzirom na to da se premijer još nije oglasio oko zahtjeva koje mu je jučer u Zagrebu i još 7 gradova u Hrvatskoj uputilo preko  30 000 građana i građanki, GOOD Inicijativa vas poziva da nakon jučerašnjeg glasnog otpora na ulici pošaljete i e-mail premijeru Plenkoviću, facebook poruku ili tweet sa zahtjevima iznesenima na prosvjedu. Neka se jasno i nedvosmisleno  izjasni kakav obrazovni sustav želi!

Primjer teksta pisma možete pronaći u nastavku i kako navode iz GOOD Inicijative “slobodno ga možete plag…, ovaj, kopirati i izmijeniti prema vlastitim željama”:
Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,
Sudjelovanjem na prosvjedu 1. lipnja 2017. godine pokazali smo svoje nezadovoljstvo načinom na koji se nastoji manipulirati obrazovnim politikama. U osam gradova je više od 30 000 ljudi jasno poručilo da želi promjene temeljene na stručnosti, otvorenosti i uključivosti.
Oni su stali ispred jasno formuliranih poruka i zbog toga od Vas zahtijevam:
  1. Razrješenje ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića
  2. Razrješenje voditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijane Vican
  3. Ponavljanje javnog natječaja za odabir članova Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme na transparentan i otvoren način
Propusti, neprofesionalnost, netransparenstnost i pogodovanje marginalnim političkim skupinama su obezvrijedili temeljne europske vrijednosti te kontinuirano onemogućuju uspostavu suvremenog sustava znanosti, odgoja i obrazovanja. Donesite odluku i pokažite kakva je Vaša vizija ovog sustava.
Ako pak ne želite plagirati na stranicama GOOD Inicijative možete ispuniti formu za automatsko slanje e-mail poruke.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI