Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
MORE / POLITIKA
(FOTO) Na plaži Rezalište ‘završni radovi’ – temperatura mora: 23,9 stupnjeva

(FOTO) Na plaži Rezalište ‘završni radovi’ – temperatura mora:
23,9 stupnjeva

– Radovi na plaži u Brodarici u završnoj su fazi te će uređena plaža biti spremna za dolazak kupača u turističkoj sezoni. Gotovo 20 godina ova plaža nije imala adekvatne sadržaje i primjeren izgled kakav Brodarica zaslužuje obzirom na njezin intenzivan turistički razvoj – kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić nakon jučerašnjeg obilaska radova na uređenju plaže u Brodarici, kako javljau iz Grada Šibenika.

Doduše, turistička sezona je počela, turistu nadiru sa svih strana, Šibenčani također odlaze na kupanje jer je vruće, a temperatura mora je, prema podacima Šibenik Metea oko 14 sati na obižnjem Krapnju iznosila – 23,9 stupnjeva Celzijusovih. Na plaži Rezalište je danas bilo više asfaltera, zidara, bagerista i ostalih radnika nego kupača. To je i logično, budući da se radi o gradilištu. Asfaltitralo se, betoniralo, grabilo i razvlačilo brda šljunka koji trebaju postati plaža. Najhrabriji kupači rasprostrli su svoje ručnike desetak metara od bagera u pogonu. Ali bageri su veći i snažniji, pa se par turista iz Mađarske ipak povukao na rezervne položaje prema Brodarici.
Kako vele u Gradu Šibeniku, uređenje plaže u Brodarici obuhvaća 500 metara obalnog područja, a plaža je tematski podijeljena na više dijelova, a sadržajima je prilagođena svim generacijama.
– Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, središnji dio plaže obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade – kažu, no pretpostavlja se kako će biti mjesta i za druge kategorije građana, npr. umirovljenike.
Bit će, vele, i parkirališta s 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je 5% namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom, a osigurana su i parkirna mjesta za motocikle, objekt turističko-ugostiteljske namjene, sanitarni čvorovi, tuševi i svlačionice te pripadajuća urbana oprema.
Vjerojatno će kad plaža bude gotova biti uklonjene i hrpe otpada, kao i zahrđali kontejner razlupanih stakala koji tamo stoji već godinama s natpisom TURIST BIRO.
Kako teku spomenuti ‘završni radovi’ pogledajte na fotografijama.

 

Ovako bi plaža trebala izgledati prema projektu

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI