Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
Bandićeva želja ispunjena:Konstituirajuća sjednica zagrebačke gradske skupštine nikad kraća

Bandićeva želja ispunjena:
Konstituirajuća sjednica zagrebačke gradske skupštine nikad kraća

Milan Bandić je ostvario planirano. Jučer je najavio kako će se konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba odigrati u kratkom roku kako bi svi stigli na koncert Gorana Bregovića. No taj kratki rok ispao je i kraći od planiranog jer je jutrošnja sjednica završila prije nego li je počela.

Konstituirajuća sjednica zagrebačke gradske skupštine prekinuta je na samom početku zato što u Mandatno povjerenstvo nije pristigao niti jedan zahtjev za članove tog povjerenstva, iako su na skupštinu došli svi izabrani zastupnici, njih 51.
Tajnica Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić rekla je na početku zasjedanja da se sjednica prekida do novog datuma, koji će odrediti Ministarstvo uprave u roku 30 dana.
Prije neuspjelog pokušaja konstituiranja Skupštine, iz Bandićeve stranke, medijima je poslano priopćenje za javnost u kojem se između ostalog navodi kako je stranka Bandić Milan 365 – Stranka solidarnosti i rada “nakon stjecanja preduvjeta” s HDZ-om i strankom Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića počela razgovore o formiranju skupštinske većine, kao i o budućoj suradnji klubova gradskih zastupnika većine.
“U nastavku započetih razgovora očekuje se dogovor o projektnim prioritetima od posebne važnosti za poboljšanje kvalitete života svih građana Grada Zagreba u predstojećem mandatnom razdoblju”, stoji u priopćenju.
No od posebne važnosti zasada nisu kvaliteta života građana već mjesta u izvršnoj vlasti i nekoliko “spornih” maršalovih kvadrata.

 

 


VEZANE VIJESTI