Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA / UKRATKO
16. Zagreb Pride:  Štromar došao pokazati nove vrijednosti Vlade

16. Zagreb Pride:
Štromar došao pokazati nove vrijednosti Vlade

„Slobodan život počinje ponosom“ , slogan je ovogodišnjeg Zagreb – Pridea, šesnaestog po redu, koji je okupio oko tri tisuće građana, pripadnika LGBTIQ zajednice i onih koji ih iskreno podupiru u njihovim pravima i slobodama.

Nije bilo incidenata, ali je zato u šarenoj povorci bilo puno poznatih osoba, političara, kulturnih i javnih djelatnika. Među njima, i potpredsjednik Vlade HNS-ov Predrag Štromar koji je odlučio i potporom Zagreb Prideu posvjedočiti kako je HNS ostao na svojim liberalnim vrijednostima koje unosi u konzervativnu demokršćansku vladu.
U Povorci ponosa je bila i Anka Mrak Taritaš, koja je redovita potpora Zagreb Prideu . Dolazi s porukom da se ovako pokazuje da se cijene različitosti i pravo ljudi na izbor. To je, kazala je Mrak Taritaš, podrška jednoj svjetlijoj strani Hrvatske. Komentirala je i dvojnost aktulane hrvatske Vlade čiji jedan potpredsjednik hoda u Paradi ponosa ( Predrag Štromar,) a drugi ( Davor Ivo Stier) u Hodu za život, konstatirajući da danas svaki hoda u svojoj povorci, a možda jednom budu hodali zajedno.
Bili su tu kao potpora i vodeći SDP-ovci, Davor Bernardić i Peđa Grbin, HNS-ov „oponent“ Goran Beus Richemberg , bivši predsjendik Republike Ivo Josipović, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, pjevač Damir Urban, TV-voditeljica Danijela Trbović te brojni veleposlanici u Hrvatskoj.
Policija nije imala previše posla, osim što je u jednom trenutku intervenirala i udaljila iz povorke čovjeka koji je nosio sliku Isusa.
Sve dok se temeljne ustavne vrijednosti, pravo na slobodu, jednakost i sigurnost za sve, u Hrvatskoj budu poštovale selektivno i diskriminatorno, na štetu pripadnika LGBTIQ osoba, bit će i Parada ponosa, poruka je ovogodišnjeg Zagreb pridea koji je završio koncertom na Ribnjaku.

VEZANE VIJESTI