Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Darko Gardijan, Željko Bajalica i Branko Dragović (Foto: Jozica Krnić)

Repovi izbora u Skradinu:
‘SDSS-ovac do glasova dolazio ucjenama i kršenjem zakona’

Darko Gardijan, Željko Bajalica i Branko Dragović (Foto: Jozica Krnić)

Grupa birača, čiju je listu predvodio Darko Gardijan, danas će uputiti žalbu Županijskom izbornom povjerenstvu zbog nepravilnosti na biračkom mjestu u Sonkoviću.

Darko Gardijan, nezavisni kandidat za dogradonačelnika Skradina iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine, na nedjeljnim je izborima za 24 glasa izgubio od Nikole Milovića, kandidata SDSS-a. No, do pobjede su, tvrdi se, došli zastrašivanjima, ucjenama i brojnim nepravilnostia.
– Na biračkom mjestu broj 8 u Sonkoviću svjedočili smo neugodnostima i nepravilnostima koje su činili članovi SDSS-u – rekao ja na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Šibeniku Željko Bajalica, jedan od inicijatora grupe birača koja je predložila Darka Gardijana za kandidata za dogradonačelnika Skradina iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine.
– Glasači srpske manjine su uglavnom ljudi treće životne dobi, a članovi SDSS-a su skloni ucjenjivati ih na način da im prijete da ih, ako ne glasaju za njih, neće voziti doktoru ili im neće izorati polje. Išli su toliko daleko da su im govorili da im se može dogoditi nešto loše, u slučaju da ne daju glas SDSS-u – tvrdi Bajalica. – Sve te stvari događale su se tijekom izbora u Skradinu.
Bajalica je najavio da će uputiti žalbu Županijskom izbornom povjerenstvu u kojoj će ponajprije biti istaknuto ime Nikole Milovića, kandidata SDSS-a za dogradonačelnika Skradina i nositelja liste za Gradsko vijeće.
– Taj gospodin se, nakon što je glasao, na biračkom mjestu u Sonkoviću pojavio još nekoliko puta, što nije dozvoljeno, te uzimao osobne iskaznice ljudima i glasao umjesto njih. Članovi iz biračkog odbora su reagirali na to, no Milović se narugao i njima i zakonu, rekavši da će on to nastaviti raditi, a da oni mogu napisati žalbu – istaknuo je Željko Bajalica.
Branko Dragović, član biračkog odbora u Sonkoviću iz stranke Loza, tvrdi da je SDSS-ov kandidat za dogradonačelnika kršio izbornu šutnju.
– Vršio je pritisak na ljude tijekom izborne šutnje i pritom je bio izrazito neugodan i bezobrazan. Nadam se da će doći do ponavljanja izbora te da će mu birači tada pokazati što misle o njegovom ponašanju – rekao je Dragović.
Novinarima se kratko obratio i Darko Gardijan: – Nikola Milović me zvao jutros na telefon i rekao mi da će radije odustati od dogradonačelničkog mjesta nego da izlazim u javnost. Nisam ni razmišljao o tome jer nam je dosta svega.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI