Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
EKOLOGIJA
Smrdljivi potok iz Ostree širi se prema Putičanju (Foto: Tris/H. Pavić)

Putičanje prosvjeduje zbog ekološkog zagađenja

Smrdljivi potok iz Ostree širi se prema Putičanju (Foto: Tris/H. Pavić)

Prijave Sanitarnoj i Veterinarskoj inspekciji te Inspakciji zaštite okoliša nisu dali rezultate – otpadne vode iz tvornice ribljih konzervi Ostrea iz Poslovne zone Stankovci i dalje se slijevaju prema Putičanju, gdje ugrožavaju ne samo poljoprivredne površine.

Stanovnici Putičanja već mjesecima upozoravaju nadležne službe da reagiraju, a kako od nedavno potok otpadnih doda ulazi i na područje Općine Pirovac, nedavno je na mjesto događaja došao i pirovački komunalni redar, zajedno s načelnikom i donačelnikom (POVEZNICA). Oni su također pokušali problem riješiti prijavama, ali bez uspjeha. Mjesni odbor Putičanja zato sutra u devet sati ujutro organizira prosvjed pred tvornicom.

– Sada su već ugrožene ne samo poljoprivredne kulture nego i zdravlje stanovnika našega mjesta. Jedino što nam preostaje je prosvjedovati, u četvrtak pred Ostreom, a nakon toga tko zna gdje – kaže Konjević koji poziva mještane Putičanja i Pirovca, kao i sve ostale ekološki svjesne građane da se pridruže prosvjedu koji će se održati u četvrtak 25. svibnja s početkom u 9 sati ispred tvornice Ostrea u Poslovnoj zoni Stankovci.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI