Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
KOMENTARIĆ
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Paramentalna većina

Ilustracija (foto: printscreen N1)

Paramentalna većina. Možda je kriv pun mjesec, možda je tu nešto paranormalno, ali danima ne izlaze iz glave ove dvije riječi, pa ih evo u naslovu ovog parakomentara. Sve to nakon svježih paramentalnih događanja, zbivanja onkraj zdrave pameti, etike i morala u parlamentu otprije nekoliko dana. U jeku paramentalne krize i navodne bitke za paramentalnu većinu, dotad mentalno stabilni građani Republike Hrvatske, ako su na televizijama pozorno gledali tu paranormalnu tragikomediju od koje je para izlazila na uši, mogli su osjetiti prve simptome narušavanja (para)mentalnog zdravlja.

Za to su zaslužni hrvatski paramentalci, ili barem paramentalna većina njih koja sjedi u tom hrvatskom hramu paramentalizma. Ali i mi – građani, odnosno – paragrađani. A paralelno s njima i paramediji koji su paranoično pratili tu paradramu. Nije nikakva novost u svijetu da u sustavu paramentalne parademokracije paradržavom vlada šačica paramentalaca i paravladara u kojih je moral čvrst kao vodena para, a pokretačka snaga – para, odnosno neka valuta. Parapošteni parapolitičari, parakulturni ministri, parasposobni parastručnjaci, parapredsjednica, paramanjinci, paraznanstvenici, parakršćanski paravelikodostojnici, parauglednici, paranormalni i paramoralni paramentalci, parapravosuđe, paraekonomija, paraduhovnici, paraparafiskalni nameti, paraporezna politika, paradomoljubi, para… sve.
Pojava paranormalnih individua u najvišim tijelima paramentalne demokracije poprimila je sad već paranormalne razmjere. Paradoksalno, ali ispada kako parapreventivno za mentalno zdravlje nacije i nije preskupo platiti nekoliko milijuna kuna mjesečno za plaće i troškove paramentalcima.
Ali, ako bi moglo, da ne rade i ne govore ništa, te ne odlučuju ništa. Tako trenutačno možemo uživati u razdoblju paraspokoja jer su su prošli tjedan, uz gromoglasni pljesak samima sebi, odlučili kako neće ‘zasjedati’ nekih 20-ak dana, te neće paradirati po Markovom trgu.
Uzeli su plaćeni neplanirani proljetni dopust. Paradopust. Parafraza parademokracije. Para-para
Paraziti.

Parakomedija – ilustracija (foto: printscreen N1)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI