Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
SCENA
Nova imena SuperUha: M.Ward, Blanck Mass, Mašinko i Straight Mickey and the Boyz

Nova imena SuperUha:
M.Ward, Blanck Mass, Mašinko i Straight Mickey and the Boyz

Sve je manje nepoznanica vezanih uz program četvrtog po redu SuperUho Festivala koji će od 7. do 9. kolovoza biti održan u Primoštenu. Svoj su dolazak upravo potvrdili sjajni američki kantautor M. Ward, britanski noise electro genijalac Blanck Mass, zagrebački punkeri Mašinko, te srpski blues garage punk razbijači Straight Mickey And The Boyz.

Prvi hrvatski nastup M. Warda prije 12 godina u klubu KSET ostat će zabilježen kao jedan od najstresnijih, ali i najljepših dana, u ovih 20 godina djelovanja Žednog Uha. Kad su nakon višesatnih pregovara hrvatski carinici ustrajali u odluci da njemu i kolegama iz benda zapriječe ulazak u zemlju, čak i s osobnim instrumentima, za što nije bilo nikakve zakonske zapreke, Matthew Stephen Ward nije se dao pokolebati pa je zajedno s pratećim bendom u zemlju ušao bez iti jednog komada opreme. Pri tome je organizatore zamolio da nabave gitare, bubnjeve i pojačala pa su umjesto na svojima, M. Ward i društvo zasvirali na instrumentima naših glazbenika koji su na koncert došli kao posjetitelji, te odradili jedan od najspektakularnijih koncerata koje je publika Žednog Uha dotad mogla vidjeti. Došavši na krilima sjajnog albuma “Transistor Radio” M. Ward je pred rasprodanim zagrebačkim klubom uvjerljivo demonstrirao kako hvalospjevi upućeni albumu nisu bili nimalo slučajni, te potvrdio da je u pitanju jedan od najnadarenijih američkih kantautora ovog stoljeća.
Iza imena Blanck Mass krije se britanski skladatelj i producent ambijentalno/bučno/plesne elektronske glazbe Benjamin John Power, poznat i kao polovica grupe Fuck Buttons koja je protresla Šibenik na premijernom izdanju SuperUha.
Mašinko je šestorka iz Zagreba koja se u proteklih sedam godina polako, ali sigurno, nametnula kao jedan od vodećih punk-rock bendova u Hrvatskoj, ali sve više i u susjednim zemljama.
Nema boljeg načina za izgraditi publiku, samim time i status na sceni, od uvjerljivih živih nastupa, a upravo je to način na koji su beogradski Straight Mickey And The Boyz postali ono što su danas. Njihov je eksplozivni spoj garažnog rocka, punka, bluesa, funka, upotpunjen višeglasnim pjevanjem sve trojice muzičara, toliko zarazan da je gotovo nemoguće ostati imun na energiju koju odašilju.
Izvođači koji su zasad potvrdili svoj dolazak na 4. SuperuUho Festival su: Billy Bragg, Blanck Mass, Buzzcocks, Conor Oberst, Frankie Cosmos, Gracin, Jessy Lanza, Liars, M. Ward, Mašinko, Sara Renar, Shellac, Straight Mickey And The Boyz i Trobecove Krušne Peći.
Od ove se godine u Primoštenu održava i Festival glazbenog dokumentarnog filma DORF, u sklopu kojeg će 5. i 6. kolovoza festivalski gosti moći vidjeti niz glazbenih dokumentaraca, te uživati u koncertima pomno odabranih izvođača koji će se održavati nakon glavnih projekcija.
Ulaznice po cijeni od 250 kuna mogu se kupiti do 18.6., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kuna. Komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na lokaciji košta 370 kuna te predstavlja najizazovnije glazbeno ljetovanje na Jadranu. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
Ulaznice je moguće kupiti i preko internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka
Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene ulaznica će biti 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu. Cijene kamperskih ulaznica će biti 150 kuna.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI