Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Potencijalni ravnatelj n HDZ-ovom skupu

Nenad Bach odustao od Hine:
Unaprijed se zna tko će biti ravnatelj

Potencijalni ravnatelj n HDZ-ovom skupu
Danas se predstavljaju kandidati za ravnatelja HINE. kako se nagađa, glavni favorit je Ivan Ivo Kujundžić, bivši diplomat i urednik Glasa Hrvatske na HRT-u, koji je snimljen u središnjici HDZ-a u nedjelju na dočeku izbornih rezultata. Prenosimo tekst s Foruma.tm.

Šestero kandidata za ravnatelja Hine predstavit će u četvrtak svoje programe, na temelju kojih bi Upravno vijeće Hine trebalo donijeti odluku o imenovanju novog ravnatelja nacionalne novinske agencije na mandat od četiri godine, doznaje N1

Kandidata je do danas bilo sedam, no Nenad Bach, dugogodišnji urednih poslovnih servisa u Hini, odustao je od kandidature.
“Mislim da nema smisla sve to, jer mislim da se unaprijed zna tko će biti imenovan novim ravnateljem Hine. To sigurno nećemo biti Branka Valentić i ja, iako čujem da imamo najbolje programe. Politika je uplela prste u izbor ravnatelja, i ja ne želim davati legitimitet nečemu što nema veze sa zakonima”, rekao je Bach za N1.
Predstavljanje kandidata održat će se na sjednici Upravnog vijeća Hine i bit će otvoreno za javnost.
Preostali kandidati za ravnatelja su Branka Gabriela Valentić, koja je vodila Hinu protekle četiri godine, te novinari Željko Valentić, Darko Markušić, Vanja Gavran, Ivan Kujundžić i Neven Pavelić.
Prema onome što se priča u novinarskim krugovima, glavni favorit je Ivan Ivo Kujundžić, bivši diplomat i urednik Glasa Hrvatske na HRT-u, koji je snimljen u središnjici HDZ-a u nedjelju na dočeku izbornih rezultata.

Potencijalni ravnatelj n HDZ-ovom skupu

U službenom životopisu na HRT-ovim stranicama stoji ovo: “Vršitelj dužnosti glavnog urednika Glasa Hrvatske Ivo Kujundžić na HRT-u je zaposlen od 1991. Bio je prvi akreditirani dopisnik Hrvatske televizije iz Budimpešte, novinar Vanjskopolitičke redakcije te urednik tjedne emisije za hrvatske manjine u europskim zemljama “Korijeni “. Prije dolaska na Glas Hrvatske bio je urednik emisije “Pogled preko granice – Hrvati u BIH” koja se četvrtkom emitira na HTV 4. Hrvatima izvan Hrvatske pomagao je i kao hrvatski diplomat u Mađarskoj te na dužnosti veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Makedoniji. Stoga je multimedijalni projekt Glas Hrvatske za njega novi izazov. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi sportom, ljubitelj je prirode.”
Prema Zakonu o Hini, ravnatelj vodi njezino poslovanje, predstavlja ju i zastupa, Upravnom vijeću predlaže imenovanje svojih pomoćnika po provedenom javnom natječaju, te njihovo razrješenje. Upravnom vijeću predlaže imenovanje glavnog urednika Hine po provedenom javnom natječaju, te njegovo razrješenje.
Ravnatelj Hine Upravnom vijeću predlaže donošenje Statuta te obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom. Ravnatelj Hine, među ostalim, odgovoran je za zakonitost i uspješnost rada nacionalne novinske agencije.

 

Potencijalni ravnatelj Kujundžić (foto HRT)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI