Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Milijan Brkić Vaso/Foto:Tris/ H. Pavić

Milijan Vaso Brkić:
U Hrvatskoj će odlučivati Hrvatice i Hrvati a ne Pupovac!

Milijan Brkić Vaso/Foto:Tris/ H. Pavić

Milijan Brkić se očito previše opustio, pa je danas ponovo skandalizirao javnost svojom izjavom o Miloradu Pupovcu i nacionalnim manjinama. A rekao je što misli. Što se njega tiče,“ neće nama Pupovac određivati sastav Vlade. Ovo je naša zemlja, a ne čija tuđa“ – tresnuo je Vaso opuštenih kočnica i preživio, dakako. A što bi mu se moglo dogoditi uz šefa HDZ-a koji do danas nije bio sposoban riješiti ni pitanje HOS-ove spomen-ploče u Jasenovcu s ustaškim pozdravom…

– Gospodin Pupovac je član Sabora, i podupire većinu. On i manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sastav i smjer Vlade. Ovo je hrvatska država. U Hrvatskoj će odlučivati Hrvatice i Hrvati, a ne Pupovac i manjine koje imaju itekako Ustavom zajamčena prava. Ovo je naša zemlja, a ne čija tuđa. I zamislite kako bi to bilo kad bih ja odavde govorio kako će Vučić rekonstruirati srpsku vladu, tko sam ja da to govorim- izjavio je mrtvo-hladno Milijan Brkić pred mikrofonima i kamerama. Mora biti kako je zaboravio da je Milorad Pupovac hrvatski državljanin, ma koliko ga on doživljavao isključivo kao Srbina, pripadnika nacionalne manjine, kojemu , valjda, po logici stvari pripadaju i manja prava.
Na svom FB profilu Pupovac je samo kratko napisao kako takve izjave neće komentirati. – Danas ih je više posegnulo za mojim imenom. Ja za njihovim ne kanim posezati. Posebno ne danas i ne ovdje- napisao je. – Danas i ovdje , u Hrvatskoj, za svakog pa i za mene kao njezina državljanina i narodnog zastupnika, postoje neusporedivo važnije stvari i od mojega imena i od imena koji za njim posežu. U ime tih važnijih stvari odgovorit ću im javnom šutnjom čak i na ono na što u drugim danima i nekim drugim prilikama ne bih šutio- poručio je.
Andrej Plenković, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, na upit novinara kako komentira najnoviju Brkićevu nacionalističku eskapadu tek je rekao: Predstavnici manjina dio su parlamentarne većine. Podržali su Vladu, ministra Marića, svi njihovi nastupi su bili odmjereni i kvalitetni. A kad je riječ o sastavu Vlade to će biti plod dogovora mene i onih koji će na te dužnosti biti izabrani.
Dakle, ni riječi o ispadu svoga zamjenika, ni slova osude, po običaju oportunističko izbjegavanje izravnog konfrontiranja s ekstremnim krilom vlastite stranke i njezinim eksponentima koji redovito javnost kontaminiraju primitivnim nacional-šovinizmom dok njihov šef to lakonski prešućuje i ignorira.
Za razliku od predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, šef HNS-a Ivan Vrdoljak i njegovi suradnici zatražili su hitnu ispriku Milijana Brkića svim “nacionalnim manjinama i onima koji su možda u Hrvatskoj drugačiji i zaslužuju da kao takvi daju svoj doprinos razvoju Hrvatske“.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI