Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Zagreb, lijevo od bagera (foto TRIS/G. Šimac)

Kružni šok Meterize (FOTO)

Zagreb, lijevo od bagera (foto TRIS/G. Šimac)

Obišli smo danas radove na tzv. uređenju raskrižja u naselju Meterize u Šibeniku, ponukani obavješću iz Grada Šibenika kako će se danas tamo ukloniti semafori.

Bilo je ugodno pomisliti kako je sada kraj višemjesečnom kaosu i neredu na sjevernozapadnom  ulazu u grad. Bilo je baš lijepo nadati se kako je konačno izbrisana slika i neprilika nesuvisle, opasne i slabo organizirane prometne regulacije koja već dulje vrijeme izluđuje Šibenčane i prolaznike kroz grad.  Činilo se izvrsnom viješću kako će sada vozači bez intuicije i razvaljenih osovina shvatiti gdje je ulaz u grad ili put prema  Drnišu, Zadru ili Splitu. Nadali smo se čak i kako ćemo usljed okončanja radova zaboraviti bespotrebne invazivne zahvate u okoliš, traljavost prilikom miniranja stijena, nedostatak jasne signalizacije, rušenje polovice brda i nepotrebnu sječu stabala.
Namjeravali smo zažmiriti na opaske iskusnih vozača koji su kritizirali preveliki nagib ceste iz pravca sjevera ili nedovoljno široki kolnik uokolo kružnog toka. Čak smo smatrali razumljivim i relativno već nebitnim to što se po svaku cijenu, najvećim dijelom  radi  lokalnih izbora, raskopavalo nabitnije prometnice u Šibeniku i uokolo njega, ne bi li puk rekao:’vidiš da nešto rade‘.  Imali smo namjeru zanemariti začuđujuću bahatost predstavnika državnog poduzeća koji troše naš zajednički novac ali ‘koji nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima uz obrazloženje da su imali neugodna iskustva s medijima‘, kako izvještava portal Šibenik.in. Na trenutak smo zaboravili na kod nas učestalo iracionalno raspolaganje zajedničkim novcem, aljkavost, sporost, neodgovornost i površnost u provođenju dugoročnih infrastrukturnih projekata.
S pomirljivim razumijevanjem i nadom u bolje danas smo otišli na ‘kružni šok’ Meterize.
Možda bi bilo bolje da nismo.
Pogledajte sami.

Kuda za Zagreb majstore? (foto TRIS/G. Šimac)

 

Sigurnost je najvažnija (foto TRIS/G. Šimac)

‘Putokazi’ (foto TRIS/G. Šimac)

Zadar desno (foto TRIS/G. Šimac)

Kružni šok (foto TRIS/G. Šimac)

Vertikalnohorizontalna signalizacija (foto TRIS/G. Šimac)

Pješaci, ali kuda…(foto TRIS/G. Šimac)

Sigurnosna barijera (foto TRIS/G. Šimac)

Obavezan smjer (foto TRIS/G. Šimac)

Kud sad? (foto TRIS/G. Šimac)

Zagreb, desno od bagera (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI