Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
UKRATKO
Javni poziv za “Krkin zeleni stol”

Javni poziv za “Krkin zeleni stol”

Javna ustanova Nacionalni park “Krka” raspisala je Javni poziv registriranim proizvođačima autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina za sudjelovanje na Krkinom zelenom stolu u 2017.

Krkin zeleni stol projekt je izložbeno-prodajnog prigodnog karaktera pokrenut 2015. namijenjen registriranim proizvođačima autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina na užem i širem području NP “Krka”. Opći cilj projekta je unaprjeđenje suradnje s lokalnim stanovništvom te promocija autohtonih proizvoda u Nacionalnom parku “Krka”, dok je specifični cilj projekta potpora lokalnom stanovništvu u proizvodnji i plasmanu  svojih proizvoda. Izlagači se odabiru putem javnog poziva.
Krkinin zeleni stol održat će se prema sljedećem rasporedu:
24.5.2017., srijeda, mjesto održavanja Lozovac (Europski dan Parkova)
11.7.2017., utorak, mjesto održavanja Lozovac (Svjetski dan stanovništva)
2.8.2017., srijeda, mjesto održavanja Stinice/Visovac vidikovac (Gospa od Anđela)
18.8.2017., petak, mjesto održavanja Manastir Krka (Preobraženje Gospodnje)
Na mrežnoj stranici www.np-krka.hr nalazi se Javni poziv sa svim detaljima za prijavu kao i Prijavnica koju je potrebno priložiti uz potrebnu dokumentaciju kako bi se ostvarilo pravo sudjelovanja na Krkinom zelenom stolu. Prednost prilikom odabira imaju ekološki proizvođači autohtonih poljoprivrednih proizvoda (sir, pršut, med, vino, maslinovo ulje, džemovi i sl.) i proizvođači koji svoje proizvode uzgajaju i/ili proizvode na užem i/ili širem području Parka.
Rok za podnošenje prijava je četvrtak, 18. svibnja 2017. do 12 sati u Javnoj ustanovi Nacionalni park “Krka” u Šibeniku.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI