Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Ivan Pernar u Šibeniku s Mariom Marinom i Lovrom Crvelinom (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Pernar u Šibeniku:
‘Ne smijete sjesti u barku ni baciti udicu bez dozvole – to je bolesni sustav protiv kojeg se borimo’

Ivan Pernar u Šibeniku s Mariom Marinom i Lovrom Crvelinom (Foto: Tris/H. Pavić)

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar u Šibenik je došao podržati stranačke kandidate za gradonačelnika, župana, Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

Na ulici su ga jutros pozdravljali građani, zaustavljali ga, čestitati i tražili fotografiranje s njim.
– Da je po podršci koju imamo ovako na ulici, bila bi to sigurna pobjeda – rekao je Pernar nakon prvog špalira obožavatelja, u kojem su bile kako srednjoškolke tako i 80-godišnjaci.
– Ovdje imamo liste za gradska vijeća Šibenika i Knina, za Općinsko vijeće Tisnog, Županijsku skupštinu, kandidat za župana je naš Lovre Crvelin, za gradonačelnika Šibenika Mario Marin. Ja sam optimist. Budimo realni, u Hrvatskoj svakako postoji više od pet posto ljudi koji se ne slažu s politikom koju povodi trenutna politička garnitura i koji žele drukčije, manje birokracije, manje porezne presije, manje društvene kontrole i više slobode pojedinca. Mi danas živimo u neslobodnom društvu, gdje je sve regulirano, sve ograničeno, normalan život kakav su imali naši stari je danas onemogućen. Vi ne smijete danas na barku bez posebne dozvole, ne smijete baciti udicu s rive, a to je jedna teška ludost. To je bolestan sustav koji negira jedan način života domicilnog stanovništva, koji ne priznaje tradiciju, to je politika protiv koje se borimo – kaže Pernar i poziva građane na izbore.

Pernar na Mulu Krke (Foto: tris/H. Pavić)

Preporuča Živi zid kao rješenje za lokalne i nacionalne probleme.
– Ova, kao ni prethodne vlade, nema rješenje za krizu zato jer razmišljaju unutar okvira koji su dovelo do krize, kroz politiku koja nas je u probleme uvalila. Ukoliko se ne promijeni društvena svijest čeka nas nastavak agonije – kaže Pernar.
Predviđa raspad vlasti i nove parlamentarne izbore, ali ne isključuje u potpunosti ni Plenkovićev opstanak.
– Ova vlada može opstati na sramotan način, ucjenama i potkupljivanjem saborskih zastupnika, odnosno kršenjem osnovnih demokratskih načela i izdajom birača koji su protiv HDZ-a, a čiji su se predstavnici priklonili toj stranci – rekao je Pernar o zajedničkoj vladi Milorada Pupovca, Zlatka Hasanbegovića i Tomislava Sauche.

Ivan Pernar (Foto: Tris/H. Pavić)

– Ta vlada predstavlja Hrvatsku u malom. Na isti način na koji HDZ dobija većinu u Saboru vlada i na lokalnoj razini i vlada javnim poduzećima. To je jedan koruptivni modus operandi. Marić i Todorić su sigurni dok je HDZ na vlasti jer su oni jedni drugima napravili puno usluga i vezani su svojim interesima. Te usluge će se stalno  vraćati i vidimo da vladin povjerenik Ante Ramljak vodi Agrokor na isti način kao Ivica Todorić. Niti plaća obveze niti podmiruje ostala dospjela potraživanja. To je HDZ-ov model – kaže Pernar.
No, zabrinut je što taj davno prepoznati model i dalje funkcionira.
– Dok se HDZ-ovi članovi ne probude iz hipnoze i dok ne shvate da je HDZ zapravo talac jednog čovjeka i jedne politike koja ne vodi Hrvatsku u bolje sutra, nego u sluganstvo, neće se ništa dogoditi – kaže Pernar.
Po njemu, hrvatski premijer nema svoju samostalnu volju, već se ponaša po direktivama iz Bruxellesa, bez obzira jesu li na našu štetu.
– Ako su HDZ-ovi birači i članovi zadovoljni s tom politikom koja dovodi veće poreze, uvodi oporezivanje nekretnina, veće kamate, manje mirovine, skuplje autoceste, skuplju struju, vodu i sve ostalo,  OK. Glasajte i dalje za to. Ali želite li promjene, skupite hrabrosti i suprotstavite se tom monolitnom sustavu, podržite Živi zid na izborima – poziva Pernar iz Šibenika.

Lovre Crvelin, Ivan pernar i Mario Marin (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI