Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Do lipnja 2018. godine 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu

Do lipnja 2018. godine 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu

Polaganjem kamena temeljca na Šubićevcu je danas službeno započela gradnja 148 POS-ovih stanova.

Kamen temeljac za gradnju POS-ovih stanova položili su ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić te predstavnici tvtki Kamgrad i Zagreb-Montaža Grupe.
-Nakon punih 12 godina u Šibeniku se ponovno grade POS-ovi stanovi s ciljem da se mladim ljudima omogući da dođu do svog kvadrata stana što je preduvjet normalnog života i što će im omogućiti ostanak u ovom gradu, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
Tvrtke Zagreb-Montaža Grupa i Kamgrad izgradit će dvije zgrade s 9.648 četvornih metara netto korisne površine odnosno 148 stanova površine od 40 do 80 kvadrata, a svaki svaki će stan imati i svoje parkirno ili garažno mjesto. Rok za završetak radova je lipanj 2018. godine.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević/Foto:Tris/H.Pavić

Riječ je o investiciji od 75 milijuna kuna od čega je oko 26 milijuna kuna poticajnih sredstava iz državnog proračuna. Grad Šibenik je u rekordnom vremenu ishodio sve potrebne akte za gradnju, kazao je prilikom postavljanja kamena temeljca ministar graditeljstva Lovro Kuščević.
– Očekujemo kako će vrijednost stana po metru četvornom biti 1 050 eura. Više od toga neće biti, a nadamo se kako će se tijekom gradnje ta cijena i spustiti. Što se tiče programa POS-a u Šibeniku, grad je u međuvremenu proveo tri poziva za poticanu stanogradnju, a na listama imamo oko 400 kandidata za izgradnju novih 400 stanova. APN je već napravio poziv za iskazivanje interesa i kad ta lista bude i službeno dostavljena možemo očekivati da ćemo vrlo brzo, dok ovaj projekt bude u tijeku, započeti i novu gradnju, dodao je Kuščević.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI