Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Crkva i država: Vlada RH službeno pozvala na praćenje prijenosa mise na televizorima

Crkva i država:
Vlada RH službeno pozvala na praćenje prijenosa mise na televizorima

Ne prođe dan da se ne pojavi vijest o tome kako najviši državni dužnosnici sudjeluju u katedralama na nekoj misi, druže se sa crkvenim vlastima, odlaze na hodočašća, procesije ili pak postaju vitezovi svetoga groba jeruzalemskog, poput potpredsjednika Hrvatskog sabora – Ž. Reinera. Danas pak izvršna vlast, tj. Vlada Republike Hrvatske javlja kako će ‘predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovati na svetoj misi u čast blaženiku Alojziju Stepincu u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine, u Zagrebačkoj katedrali u 10.00 sati.’.

Nešto kasnije su promptno osvježili tu vijest i javili kako predsjednik Vlade RH sudjeluje na misi, objavili fotogaleriju iz zagrebačke katedrale u društvu s predsjednicom RH i nekim ministrima, te uz to pozvali građane da gledaju prijenos te iste mise na televizorima.
– Na svetoj misi u čast blaženiku Alojziju Stepincu sudjeluje predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Prijenos mise iz Zagrebačke katedrale pratite na 1. programu HRT-a – kazali su službeno javnosti iz Vlade RH, što je izazvalo neke kritike u javnosti jer se drži kako u nominalno sekularnoj državi Hrvatskoj takvo što ne bi trebalo činiti.
Nadalje, svojim vojno-sakralnim putovanjem u Lourdes ovih se dana hvali i predsjednica RH koja na društvenim mrežama objavljuje fotografije s puta, u društvu mnoštva svećenika, te na kraju, i pleše i pjeva Thompsobnove pjesme zajedno s nekima od njih, te s drugim ministrima i vojnim dužnosnicima (vidi na dnu teksta).

Predsjednica RH u društvu crkvenjaka (foto Facebook)

Foto: Vlada RH

foto Vlada RH

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI