Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / SCENA
Isječak s izvedbe navodno jedne od najglupljih pjesama

Britanski Brexit i iz Eurosonga – Rambu Amadeusu priznanje za najgluplje stihove

Isječak s izvedbe navodno jedne od najglupljih pjesama

Evo još jedne britanske separatističke nakane: veći dio njih bi izašao iz Eurosonga, odnosno natjecanja za tobože najbolju europsku pjesmu. Neki već opravdavaju tu britansku želju, smatrajući je logičnom, s obzirom na kvalitetu većeg dijela euro-poskočica. Naime, većina Britanaca rekla je kako bi glasala za napuštanje Eurosonga u slučaju referenduma, pokazala je anketa koju je  platforma YouGov objavila u subotu.

– Gotovo godinu dana nakon što su Britanci glasali za izlazak iz Europske unije, 56 posto Britanaca reklo je da bi glasalo za napuštanje glazbenog natjecanja, dok bi 44 posto glasalo za ostanak, osim onih koji nisu znali ili onih koji su rekli da ne bi glasali. Glasači su bili uvelike podijeljeni kao u pitanju Brexita, 76 posto onih koji bi glasali za napuštanje Eurosonga glasali su u korist Brexita, a među onima koji bi željeli ostati, 65 posto je glasalo protiv Brexita – prenosi Hina tu vijest o novom potencijalnom Brexitu.
Dodajmo tome i vijest kako je pjesma Rambo Amadeusa Euro Neuro s  kojim je na Euroviziji nastupio 2012. godine odabrana kao jedna od onih s najglupljim stihovima, odnosno za jednu od kompozicija s ‘najšokantije lošim stihovima‘ , te je ušla u snažnu konkurenciju  ‘najgorih stihova u povijesti natjecanja‘, kako piše britanski Independent.
Britanci, koji su inače poznati po nelošem smislu za humor, očito nisu provarili balkanski sarkazam i cinizam, koji je ipak ponešto finiji od njihova, reklo bi se.
I got only one rule, always stay cool like a swimming pool – stih je iz pjesme Euro Neuro kojega su proglasili jednim od najgorih.

S Rambom rame uz rame za titulu najgluplje pjesme bori i nizozemski hit iz 1975. koju je izvela skupina Teach-In i njihova pjesma ‘Ding-a-Dong’.
And you walk along with your ding-dang-dong – kaže refren te pjesme , što nije smetalo da te godine pobjedi na na ‘eurovižn kontestu‘.
Tu je i ruska uspješnica sastava Buranovskiye Babushki koja je 2012 godine osvojila drugo mjesti sa skladbom ‘Party for everybody’ ili ‘Zabava za sve’.
The cat is happy, the dog is happy, the cat is happy, the dog is happy, we are in a wonderful mood and very happy, we are in a wonderful mood, oh joy – vele stihovi te pjesme u kojoj se ističe kako je mačka sretna, te kako je pas sretan, te kako smo svi u izvrsnom raspoloženju i vrlo sretni.

Rusi koji su pjevali o tome kako je mačka sretna, te je i pas sretan… (foto printscreen)

Ni ta pjesma očito nije baš najbolje legla uštogljenim Britancima, kojima sveopća sreća zvuči budalasto, te im očito nije po ukusu. Za kraj, evo cjelovitih stihova pjesme Ramba Amadeusa o kojima smo pisali i ranije analizirajući neke pjesme posvećene Europskoj uniji (vidi TRIS).

Euro sceptic, unalphabetic
try not to be hermetic.
Euro neuro don’t be sceptic hermetic, pathetic, unalphabetic.

Forget all cosmetic, you need new poetic
Esthetic, ecletic, dialectic.
Euro neuro, don’t be dogmatic bureaucratic,
you need to become pragmatic,
to stop change climatic automatic.

Need contribution from the institution
to find solution for pollution
to save the children of the evolution.

Euro neuro, euro neuro,
monetary break dance
euro neuro, euro neuro,
give me chance to re-finance.

Euro neuro I don’t like snobizam
nacionalizam, puritanizam,
I am different organizam.
My heroizan is pacifizam, altruizam,
I enjoy biciklizam,
liberalizam, tourizam, nudizam, optimizam.
It is good for reumatizam.

Euro neuro, I got no ambition,
for high position and competition
with their condition.
Different mission, different school
I got only one rule
always stay cool like a swimming pool

Monetarni breakdance – Isječak s izvedbe navodno jedne od najglupljih pjesama

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI