Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA
Božo Petrov u Šibeniku (Foto: TRIS)

Božo Petrov:
Plenkoviću bi danas i Radić i Starčević bili antisistemski i revolucionarni

Božo Petrov u Šibeniku (Foto: TRIS)

Čelni čovjek Mosta danas se prošetao ispred šibenske katedrale sv. Jakova.

A prošetao se u društvu tridesetak istomišljenika kako bi dao potporu Ivi Glavašu i Ivici Ledenku; prvi je Mostov kandidat za gradonačelnika Šibenika, a drugi za župana.
Nakon što je ustvrdio da su nezavisni načelnici i gradonačelnici, koji su danas na platformi Mosta, imali tešku zadaću da izvuku svoje lokalne samouprave iz dugova u koje su ih gurnule bivše vlasti i da baš zato treba njima na ovim izborima dati glas, spomenulo se i ime Andreja Plenkovića, premijera i dojučerašnjeg saveznika Bože Petrova.
– Andrej Plenković govori o tome da postoje antisistemske stranke. Ja vjerujem da bi, s obzirom na način na koji se on danas ponaša i kako govori, i Radić i Starčević bili antisistemski i revolucionarni za njega. Vjerujem da bi on u tom trenutku bio jako dobar suradnik Beča i Pešte – rekao je Petrov, istaknuvši da Most ne poziva na revoluciju, nego… : – Pozivamo sve građane da izađu na birališta, jer na taj način mogu pokazati da im je dosta ovakvog načina vođenja lokalnih samouprava, županija i države.
– Želimo promjenu, želimo stabilnu državu, ali ne stabilnu državu s korupcijom i klijentelizmom. To je smjer u kojem je 2013. krenuo Most i ostali smo takvi – rekao je Petrov i nastavio: – kao što smo već nekoliko puta rekli, obraz nema cijenu, naši gradovi i naše županije ne smiju biti na prodaju. Svojim primjerom smo pokazali da se može drukčije i da se može raditi i služiti građanima.
Na kraju je podvukao: – Oni su pokazali u zadnjih dvadeset godina da im lokalne samouprave i županije služe kao mjesta gdje mogu uhljebljivati članove svojih stranaka. To nije politika kojom se trebamo voditi.
Na novinarska pitanja o Agrokoru, Todoriću i ruskim bankarima nije želio odgovarati.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI