Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
POLITIKA
Čamac Riva 85 Opera na rasprodaji

K minus rasprodaja:
Helikopter Bell 427 VFR, jahta Riva 85 Opera, mercedesi S600, audiji A8, rangeroveri…(FOTO)

Čamac Riva 85 Opera na rasprodaji

PRODAJE SE: Motorna jahta Riva 85 Opera, dužine 23,86 metara, s godinom proizvodnje 2006., helikopter Bell 427 VFR, godine proizvodnje 2006., više automobila modela audi A8, mercedesi S 600 i GLS, range roveri te drugi automobili, najavili su pred lokalne izbore tzv. izvanredni upravitelji, odnosno voditelji rasprodaje u Agrokoru.

K minus rasprodaja ili ‘proces rješavanja imovine koja nije neophodna za poslovanje tvrtke prodajom luksuznih jahti, helikoptera i automobila’, kako to kažu u Agrokoru, navodno počinje sutra.
Valjda to nije neki predizborni trik u smislu ‘vidite kako nešto radimo s tim Agrokorom‘, a ako nije, bilo bi zanimljivo na koncu te rasprodaje doznati tko će biti novi vlasnici zrakomlata, brodova i limuzina kojima se koristila Agrokorova vrhuška.
– Kao prvi korak, izvanredna uprava Agrokor d.d. priprema javni poziv za prikupljanje iskaza interesa potencijalnih kupaca moguće zainteresiranih za kupnju helikoptera i jahte koji su u vlasništvu Agrokora d.d., koji će biti objavljen sljedeći tjedan. Također, izvanredna uprava radi na smanjivanju voznog parka Agrokora d.d. te se u kontaktu s leasing kućama rješava pitanje najluksuznijih automobila iz tog voznog parka, prije svega marki Mercedes, Range Rover i Audi, koji nisu neophodni za poslovanje kompanije – rekli su u Agrokoru.

Ilustracija, prodaje se ovakav helikopter

Inače, novi helikopter Bell 427 VFR, ovisno o opremi i luksuzu unutarnjeg uređenja košta i oko 4,7 milijuna dolara, kako se doznaje na oglasnim internetskim stranicama. Ovaj pak nešto stariji model, pod uvjetom da je prvi vlasnik, garažiran, uščuvan, da ima servisnu knjižicu, klimu i nije previše letao iz Zagreba prema Baranji i otoku Smokvici, mogao bi uhvatiti i oko 2 milijuna eura.
Čamac Riva 85 Opera, dužine 23,86 metara novi košta gotovo koliko i gore navedeni helikopter. Polovna jahturina tog tipa i godišta sada se prodaje za cijenu od 2,5 do 3 milijuna dolara.
Preostalo je još tko zna koliko automobila, tipa mercedes S 600 i Audi A8, a koji kada su novi po komadu mogu koštati i do 185 tisuća eura itd.
Podsjetimo, posljednje informacije govore o tome kako su upravljači koji su koristili spomenute helikoptere, jahte i limuzine zaslužni za dug veći od 40 milijardi kuna.

Čamac Riva 85 Opera na rasprodaji

Interijer jahte kakva se prodaje (ilustracija)

Interijer helikoptera (ilustracija)

Mercedes S600

Interijer mercedesa S600

Audi A8

Range Rover

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI