Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
OKOLIŠ - NEMA OKOLIŠANJA!
Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove se godine sudjeluje kampanji “Zelena čistka”, koja se u Hrvatskoj tradicionalno organizira povodom Dana planeta Zemlje.

U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2017 u Hrvatskoj se po šesti puta provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 22. travnja 2017. okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 113 zemalja i preko 16 milijuna volontera!
Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja od 09:30 – 13.00 sati.

“Cilj nam je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane, i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga za zdravlje te ljepšu budućnost nas i naše djece. Pridružite se i vi te zajednički ovom humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do naše djece i prirode te vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero”, poručuju iz PP Vransko jezero.
Prijave za sudjelovanje u akciji „Zelena čistka“ najkasnije do 21. travnja do 12 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 023/383-181.
Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi. 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI