Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Icica Todorić (Foto: Agrokor)

Todorić poslao zahtjev za aktivaciju lex Agrokora

Icica Todorić (Foto: Agrokor)

Ivica Todorić u priopćenju ističe kako je, zahtjevom za aktivaciju lex Agrokora, sve što je izgradio danas svojim potpisom predao hrvatskoj državi.

“Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula je proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, stoji u priopćenju Ivice Todorića.
Nakon što je danas na snagu stupio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH,  čekalo  se hoće li i kada Agrokor podnijeti zahtjev za njegovom aktivacijom, a prve informacije iz Agrokora jutros su bile kako proučavaju Zakon “radi dobivanja potpunih informacija o njegovoj primjeni i daljnjim procedurama”.
Konačna potvrda o pokretanju zahtjeva od strane Agrokora stigla je nakon što su dobavljači odlučili kako prestaju s isporukom prema tvrtkama u sastavu Grupacije:
“Koordinacija proizvođača i dobavljača i dalje ostaje čvrsto na svojim jučer definiranim pozicijama. Od sutra kreće obustava isporuke roba, osim svježeg kruha, koja će trajati do dogovora s bankama. Nastavljamo aktivno pratiti daljnji razvoj situacije kako bismo mogli donositi odluke u interesu 80.000 radnika i kooperanata vezanih uz hrvatske proizvođače i dobavljače“, priopćila je Koordinacija proizvođača i dobavljača u vrijeme dok se još čekalo na aktivaciju novog Zakona.
Hoće li aktivacija lex Agrokora promijeniti odluku dobavljača još nije poznato.
Sada je na potezu Vlada RH koja je prema jutrošnjim izjavama premijera Andreja Plenkovića spremna za idući potez, a to je imenovanje svog povjerenika u Agrokoru.

 

Icica Todorić (Foto: Agrokor)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI