Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
KULTURA
Supertoon poziva na radionicu animacije za djecu

Supertoon poziva na radionicu animacije za djecu

Počinje još jedan ciklus cjelogodišnjeg programa koji će festival Supertoon provoditi u Šibeniku kroz projekcije animiranih filmova i kroz radionicu animacije za djecu PLANKTOON. Radionica će se održati u subotu 8. i nedjelju 9. travnja od 16 sati u Studiju Galerije sv. Krševana (ex. Galerija Matija).

Od samog početka Supertoon festival je u Šibeniku prisutan kao kulturni projekt koji traje cijelu godinu, a ne samo tijekom nekoliko dana srpnja što se potvrđuje kroz dosad održane radionice animacije.
– Dječja radionica je dio šireg projekta kojim želimo prenositi upravo tu ljubav prema animaciji koja nas je dovela do organizacije međunarodnog festivala animacije. I kako smo nebrojeno puta do sada rekli, mi doista mislimo da se u svakom djetetu krije nadareni crtač, što su nam i vrijedni mali polaznici dosadašnjih radionica u Šibeniku svaki put i dokazali, ističu organizatori Supertoona.

Prva ovogodišnja radionica će se održati u subotu 8. i nedjelju 9. travnja od 16 sati u Studiju Galerije sv. Krševana (ex. Galerija Matija). Voditelj radionice je onima koji prate Supertoon već dobro poznat: Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulske filmske tvornice, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.
Sama radionica nastavlja s predstavljanjem tehnika animacije. Ovaj put je na redu tehnika STOP MOTION (stop animacija i lutka film). Kroz dva dana polaznici radionica će imati priliku osmisliti priče, napraviti scenografije i animirati likove, te naučiti kako sve spojiti u animirani film.
I ove godine, baš kao i prošle, polaznici dječje radionice biti će ujedno i žiri za natjecateljsku kategoriju kratkog animiranog filma za djecu.
Prijave za radionicu na mail: radionica@supertoonfestival.com

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI