Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
GOSPODARSTVO
Šibensko-kninski župan dijeli zahvalnice nagrađenima

Suncokret ruralnog turizma:
‘Lako je razvijati turizam uz more, onima koji su udaljeni od obale treba pomoć’

Šibensko-kninski župan dijeli zahvalnice nagrađenima

Župan Goran Pauk danas je, uoči održavanja 9. sajma agroturizma, primio sedam dobitnika nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ iz Šibensko-kninske županije.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj  „Klub članova selo“ dodijelila je nagrade u sklopu  projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2016“ – jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja.

– U našu županiju stiglo je ukupno sedam Suncokreta ruralnog turizma, za koje su zaslužne vrijedne ruke naših poduzetnika, koji  bez obzira na poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju, uspješno stvaraju posebnu turističku ponudu i time kreiraju jedinstveni turistički doživljaj, po čemu naša županija postaje prepoznatljiva u ukupnoj turističkoj ponudi Hrvatske – rekao je župan Goran Pauk.

U kategoriji turistička seoska obiteljska gospodarstva srebrnu povelju dobila je Kuća kamena iz Pakovog sela, a seosko domaćinstvo Galjin Dvor brončanu povelju. Etno Skelin je dobio brončanu povelju u kategoriji poduzetnika u ruralnom turizmu. Posebno priznanje za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje dobio je PZ Primošten Burnji, a Etnoland Pakovo Selo u istoj kategoriji dobio je posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života. Brončane povelje u kategoriji tradicijske ruralne gastronomije dobili su OPG Paić – Skradinske delicije i Baćulov dvor iz Drage Primošten Burnji.

– Lako je razvijati turizam uz more, ali za razvoj ruralnog turizma, udaljenog 20 kilometara od obale, potrebna je pomoć institucija – kazao je Joško Lokas vlasnik Etnolanda iz Pakova Sela.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI