Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Put u Katar (foto Ured predsjednice)

Predsjednica Kolinda G.K. s Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom Al-Thanijem, Tamimom bin Hamadom bin Khalifom Al-Thanijem, Hamad bin Khalifa Al-Thanijem, te Mozah bin Nasser Al Missned

Put u Katar (foto Ured predsjednice)

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović putuje i dalje. Sada je u Državi Katru gdje se sastaje sa šeikom Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom Al-Thanijem, šeikom Tamimom bin Hamadom bin Khalifom Al-Thanijem, Hamad bin Khalifa Al-Thanijem, te njegovom suprugom Mozah bin Nasser Al Missned, kako javljaju Ured predsjednice i Hina.

Privlačnost te zemlje za poslovanje leži u visokom standardu koji omogućuju bogate rezerve nafte i plina, pojašnjava se. Hrvatska delegacija zaljučuje i kako je dobro i što se tamo održava Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. što je navodna prilika za hrvatske građevinske tvrtke. Katar je, kažu, i jedan od velikih kupaca oružja, što je onda dobro za vojnu industriju.
– Katar je jedna od država u kojima se odluke donose na visokim razinama i što je veći intenzitet i razmjena posjeta to su i mogućnosti za nase gospodarstvo veće – rekla je Grabar-Kitarović novinarima, no ostalo je nejasno u kojim se državama odluke donose na niskim razinama.
Iz hrvatske delegacije napominju i kako su ‘ugodno iznenađeni srdačnim prijemom u Dohi’.
U to valjda ubrajaju i navedenu informaciju kako je jedan od šeika navodno prekinuo svoj odmor radi hrvatske delegacije.
– Šeik Abdulah Al-Thani je zbog dolaska hrvatske delegacije prekinuo odmor, a predsjednicu je privatno primio bivši katarski emir, “šeik otac” Hamad bin Khalifa Al-Thani koji je nekoliko ljetnih odmora proveo jedreći po hrvatskoj obali – navodi se u Hininom izvještaju.

Put u Katar (foto Ured predsjednice)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI