Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
UKRATKO
Predavanje Ekološke udruge Krka : Održivi razvoj i primjeri dobre prakse

Predavanje Ekološke udruge Krka :
Održivi razvoj i primjeri dobre prakse

“Održivi razvoj – primjeri dobre prakse”, naziv je predavanja koje danas u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku organizira Ekološka udruga Krka iz Knina.

U prvom dijelu predavanja, koje počinje u 18 sati, Matija Hlebar, predsjednik Udruge za održivi razvoj (UZOR) Hrvatske, predstavit će dječji priručnik za održivi razvoj Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, namijenjen djeci predškolske i školske dobi.
Matija Hlebar, Sonja Hlebar, Bojana Kežman, Zvjezdana Babić, Andreja Hobolić i Dubravka Blažotić, autori su koji ovim priručnikom žele djecu poučiti svim tajnama recikliranja otpada.
– Djecu prvo upoznamo s vrstama otpada, a potom ih kroz igru učimo kako da oni prepoznju i razvrstavaju otpad. Djeca potom te svoje navike koje ih mi učimo usvajati od najranije dobi u njihovim vrtićima i školama prenose i u svoj svakodnevni život i u svoja kućanstva. Oni tako postaju pravi učitelji, mentori, odgojitelji starijima koji imaju drugačije navike u odnosu prema otpadu s kojim se svakodnevno susreću – kaže Matija Hlebar.
U drugom dijelu predavanja tajnica Ekološke udruge “Krka” Knin, Inga Kukolj, predstavit će dio projekata koje ta udruga provodi već dugi niz godina. Između ostalog projekt ekoknjižnice igračaka odnosno prve “posudionice” igračaka koju su u Kninu otvorili 2014. godine; projekt edukativnih radionica o zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom, recikliranju i održivom razvoju „Znanje usvajamo-okoliš sačuvajmo!“, ekološke izlete u prirodu za učenike osnovnih škola…

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI