Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
Nešto je pošlo u krivo (foto zajezd.cz)

Porazna pobjeda:
Poduzeće Sport B ‘odustalo’ od Zlatnog rata

Nešto je pošlo u krivo (foto zajezd.cz)

Sportaši B iz zagrebačkog poduzeća Sport B poslali su javnosti priopćenje u kojem pomalo uvrijeđeno izjavljuju kako su oni, eto, odustali od potpisivanja ugovora o koncesiji za znamenitu plažu Zlatni rat koju im je na 15 godina dodijelila splitsko-dalmatinska Županijska skupština, odnosno tamnošnji HDZ i Kerumov HGS.

– Medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena je u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području. Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području – vele u tom poduzeću bez zaposlenih.
Ipak, daju oni sebi i neku vrst nejasne odstupnice, te dodaju i : ”osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira”.
Što bi to značilo, to valjda znaju šef HDZ-a Andrej Plenković i HDZ-ov župan Zlatko Ževrnja, te neki drugi članovi njihove stranke koji o ovom slučaju znaju više.
Znaju zasigurno više i od Bračana, koji već nevino slave zbog ove vijesti, odnosno priopćenja iz navedenog poduzeća, kojega proglašavaju pobjedom u borbi za Zlatni rat.
Na žalost, daleko je to od pobjede, reklo bi se. Prije je to porazna pobjeda. Poraz je već i činjenica što se uopće ovakvo što događa, te se, možda i u ovim trenucima, zbiva s nekim drugim manje poznatim plažama u Puli, Šibeniku, Dubrovniku, na Visu, Pelješcu, Metkoviću… i tko zna gdje ne.

Bol – revolucija sa šugamanima (foto: Inicijativa mladih Bola)

I tamo već godinama županijske glavonje u tišini odlučuju o razdiobi najvrijednijih priobalnih resursa, nerijetko ortacima, kumovima, lokalno i nacionalno sumnjivim tipovima itd.
Ako se izuzmu neki slučajevi otpora građana u Puli, Splitu i u Dubrovniku, sve te navedene odluke desetljećima prolaze bez ikakvih suvislih reakcija.
Izuzetak je i jučerašnje ‘žestoko’ revolucionarno slaganje ručnika za plažu na Zlatnom ratu u obliku natpisa ‘Zauzeto’, što je bilo vidljivo jedino iz aviona ili drona.
Ljeto se bliži, koncesije se u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Istarskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji dijele kao na traci, kako bi podobni poduzetnici na vrijeme kupili bove, plutače, konope, ležaljke, trampoline, frižidere i kafiće na plaži.
A priobalni živalj neka za eventualne odlučne prosvjede sprema ručnike za plažu, lopatice i kantice za pjesak, lopte i mlijeko za sunčanje.

Nešto je pošlo u krivo (foto zajezd.cz)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI