Neovisni novinarski portal
25.4.2024.
Kriza vlade / POLITIKA
Plenković zatražio razrješenje Mostovih ministara Orepića, Dobrovića i Šprlje

Plenković zatražio razrješenje Mostovih ministara Orepića, Dobrovića i Šprlje

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostovih ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su oni glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Plenković je prije glasovanja kazao kako je Vladin stav jasan te da odbacuje navode iz SDP-ova prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja Mariću, no prilikom glasovanja protiv je bilo troje Mostovih ministara. Plenković je nakon toga zatražio od tajnice da pripremi odluku o njihovu razrješenju.
It Mosta nisu željeli komentirati smjenu trojice svojih ministara.
“U ovom trenu ne želimo ništa komentirati. Obratit ćemo se medijima tijekom dana”, rečeno je iz MOST-a.
Saborski zastupnik SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić je komentirajući odluku premijera Plenkovića, o smjeni trojice Mostovih ministara istaknuo kako očekuje od Plenković da raspiše nove izbore.
– Ova Vlada ne funkcionira otpočetka. Prevladali su partikularni interesi. Očekujemo odgovornost od Andreja Plenkovića, a to je da na žalost građana Republike Hrvatske i nas u oporbi sazove nove izbore. Sjetimo se što je prošle godine bilo s Timom Oreškovićem i tom krnjom Vladom. Ovo je ukratko – sramota, izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.
– HNS neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima o kojima će se vjerojatno početi šuškati. Mi u tome ne sudjelujemo. Zna se što je saborska većina, to je 76 ruku, pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo, izjavila je u Saboru Anka Mrak Taritaš, a isto je ponovio i Goran Beus Richemberg.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI