Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
POLITIKA
Petar Baranović: Na izborima za grad Šibenik nikad nije bila čudnija i šarenija situacija

Petar Baranović:
Na izborima za grad Šibenik nikad nije bila čudnija i šarenija situacija

Ulazak u izbornu utakmicu za gradonačelnika Šibenika danas je objavio Petar Baranović, kao kandidat koalicije Narodne stranke -Reformista i stranke Bandić Milan 365.

-Želim da ovo bude grad u kojem će vladati kriteriji, grad u kojem će rashodovna strana proračuna za stipendiranje studenata biti duplo veća od stavke za službena putovanja i reprezentacije. Kandidiram se jer kao dugogodišnji gradski vijećnik, dogradonačelnik i saborski zastupnik, a prvenstveno kao građanin nisam zadovoljna kako se vodi ovaj grad. Još manje sam zadovoljan sa ponuđenim alternativama. Među konkurencijom ima dobrih ljudi ali Šibeniku nije ponuđena kvalitetna alternativa, kaže Baranović.
Među konkurentima ima onih koji ne odgovaraju ni sadržajem ni formom za funkciju gradonačelnika i zamjenika, ističe Baranović i dodaje kako na izborima za grad Šibenik nikad nije bila čudnija i šarenija situacija.
Ono što ga je motiviralo da uđe u političku utakmicu, kazao je Baranović, je i što nitko od dosad istaknutih kandidata za gradonačelnika Šibenika nije kao svoj prvi cilj stavio zadatak da najmlađima i najstarijima ovoga grada osigura normalne uvjete života.
– Nitko nije kao svoj prioritet spomenuo gradnju osnovnih škola u Vrpolju i Ražinama, gradnju sportskih dvorana uz te škole. Nitko se nije sjetio da je jedan od temeljnih zadataka da najmlađima osiguramo pravo na jednake uvjete odrastanja, nitko nije spomenuo da je na listi čekanja za starački dom u Šibeniku troznamenkasta brojka. Svi bi radili aerodrome, zračne žičare, puni su uopćenih parola brige o mladima ali o konkretnim stvarima nisam čuo ništa, objašnjava Baranović.
No kao još jedan razlog za kandidaturu navodi i činjenicu kako na predstojećim izborima nema nikoga iz garniture koja je, po njemu, od 2009.-2013. probudila Šibenik iz dugogodišnje letargije, misleći pri tom na bivšeg gradonačelnika Ante Županovića i dogradonačelnika Franka Vidovića.
– Kolega Vidović je dugi niz godina jasno iskazivao želju da postane gradonačelnik Šibenika, a onda se na vrlo čudan način povukao iz kampanje, pa smatram da je normalno da u toj situaciji ja, kao treći iz te garniture, izađem na politički megdan kao suparnik aktualnom gradonačelniku Željku Buriću, kazao je Baranović.
– Na ovim izborima ima jako puno prisiljenih kandidata pa i nekih nekorektnih političkih poteza. Dugogodišnje saveznike i partnere u politici se nabija nogom, pojedini stranački čelnici ostavljaju svoje gradske organizacije na brisanom prostoru, a sebe lagano krcaju u komfor koalicije, dodao je Baranović.
Kampanju će, kaže Baranović, odraditi među građanima, bez “parade” i skromno.
– Ono što mi je ambicija ukoliko mi građani iskažu povjerenje, je da vodim ovaj grad odgovorno i sa aspekta odgovornog vođenja gradskih financija. Da budem gradonačelnik koji će biti među građanima, a ne permanentno među novinarima. Da građanima, gospodarstvenicima i obrtnicima učinim ovaj grad povoljnjijim i jeftinijim jer za mene je neprihvatljivo da se građanima pojedine stvari naplaćuju duplo, a onda se neodgovorno gospodari sa prikupljenim novcem.
Baranović je najavio da će koalicija Narodne stranke-Reformista i stranke Bandić Milan 365 na razini županije izaći s listom za Županijsku skupštinu, a kandidate za svoje zamjenike predstavit će za desetak dana.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI