Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Drago Prgomet u Nu2: To što me Zlatko Hasanbegović ne podržava nije problem, ali mi je žao što nije pokazao tu hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati

Drago Prgomet u Nu2:
To što me Zlatko Hasanbegović ne podržava nije problem, ali mi je žao što nije pokazao tu hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati

 Gost emisije Nedjeljom u dva bio je kandidat  HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika Drago Prgomet.

Vi očigledno na ovim izborima neće postati gradonačelnik, zašto ste se onda kandidirali?, bilo je prvo pitanje Aleksandra Stankovića.
 -Vi očigledno griješite u svojoj prvoj rečenici jer podcjenjujete snagu HDZ-a ali i moju ambiciju, odgovorio je Prgomet te dodao kako ne treba previše vjerovati predizbornim anketa.

– Da ankete kroje izborne rezultate, gospođa Clinton bi bila predsjednica SAD-a, Velika Britanija bi bila u EU, a predsjednik Hrvatske bio bi Ivo Josipović. Tko je HDZ-u davao više od 20 posto u srpnju prošle godine? Nitko. Prema tome ostavimo ankete, izborni rezultati se broje 21. svibnja, kazao je Prgomet uvjeren u pobjedu HDZ-a u Zagrebu.

Na pitanje je li u HDZ-u veliki problem što Zlatko Hasanbegović kao kandidata za gradonačelnika Zagreba podržava nekoga drugoga, Prgomet odgovorio kako politička kolegijalnost nalaže da podržite kandidata stranke.
-To što Zlatko Hasanbegović ne podržava mene nije problem, ali mi je žao da gospodin Hasanbegović nije pokazao tu hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati, a on se naslikavao s posuđenim braniteljskim kapama na sunčanoj obali, oštar je bio Prgomet.

Drago Prgomet u Nu2/ Izvor:HRT

Za Brunu Esih je rekao kako je ona kandidat Tomislava Karamarka i njegove političke platforme.
– Ja sam toj političkoj platformi prije dvije godine kazao jasno – ne. Ta politička platforma se pokazala neuspješnom i po HDZ i po državu. Tu je svakome jasno što stoji iza toga, ustvrdio je Prgomet.
Govoreći što bi mu bio prioritet ako postane gradonačelnik kazao je kako kapitalnim projektom za Zagreb smatra Dječju bolnicu, koja bi bila smještena na području Zagrebačkog velesajma. Na pitanje što bi mijenjao u proračunu Grada Zagreba kazao je kako bi 10 posto proračuna ‘pokrio’ povlačenjem sredstava iz fondova EU-a. Dodao je i kako podržava smanjenje prireza i nameta malim poduzetnicima.
– Prireze ćemo smanjiti na 15 posto do kraja mandata, svatko kome ostane nešto u džepu znat će to iskoristiti bolje nego da mu grad troši novac, tvrdi Prgomet.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI