Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
IZDVOJENO
Crowdfundingom do novih zaposlenja za osobe s invaliditetom

Crowdfundingom do novih zaposlenja za osobe s invaliditetom

Križevačko društveno poduzeće Hedona pokrenulo je crowdfunding kampanju za opremanje Choco Bara u kojem će zaposliti osobe s invaliditetom.

U srcu Križevaca nalazi se čokolaterija Hedona – društveno poduzeće koje je, u veljači 2013. godine sa željom da se tu prvenstveno zapošljavaju osobe s invaliditetom, osnovala ”Udruga invalida Križevci”. Do svibnja 2015. u poduzeću je bilo zaposleno šest osoba, no kako se poslovanje počelo širiti javila se potreba za zaposlenjem još dvije osobe. Hedona trenutno broji 9 zaposlenih, od kojih su 6 osobe s invaliditetom. Cilj pokrenute crowdfunding kampanje je otvaranje Choco Bara u kojem će posao dobiti još 5 osoba, od kojih 2 osobe s invaliditetom, i koji će biti nastavak uspiješne priče ovog društvenog poduzeća.
S obzirom na odaziv na njihovu kampanju, u prva 24 sata  prikupljeno je 60% željenog iznosa, već su prešli pola puta do realizacije ovog projekta.
Iz Hedone ističu kako im je želja da Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade i da budu pozitivan primjer drugima.
-Grad Križevci je Choco Baru dodijelio prostor u novootvorenom Tehološkom parku, dok je uređenje prostora osigurano iz EU fondova, ali kako bi naša usluga bila savršena potrebna su nam dodatna sredstva za financiranje opreme, stoga smo odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju, kaže Đurđica Božić iz Hedone.
Za vrhunske slastice potrebna je i vrhunska oprema, a za opremanje kuhinje i šanka Hedoni je potrebno 5 tisuća dolara. Sredstva će iskoristiti za kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. ​​​​
Razlog, dva za podržati ovu crowdfunding kampanju:
– pružate podršku osobama s invaliditetom, sudjelujete u njihovom uključivanju u širu zajednicu i društvo,
– omogućujete ostvarenje njihovog prava na rad, koje je bitan uvjet ravnopravnosti,
– pomažete mijenjati sliku o osobama s invaliditetom, razbijati predrasude o njihovim mogućnosti.
“Podržite nas donacijom, a zauzvrat Vam nudimo širok spektar Hedoninih čokoladnih čarolija! Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj akcije dobit će naše čokoladne proizvode, ali i druge poslastice, poput posebnog “čokoladnog” piva koje priprema Križevačka udruga pivara te suvenire čipkanog srca koje izrađuju Križevačke čipkarice.”, poručuju iz Hedone čija crowdfunding kampanja traje do 15. svibnja.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI