Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
Kriza vlade / POLITIKA
Božo Petrov (Foto Tris H. Pavić)

Božo Petrov:
Most neće rušiti Vladu, Andrej Plenković treba odlučiti hoće li rušiti vlastitu Vladu

Božo Petrov (Foto Tris H. Pavić)

Božo Petrov, je komentirajući odluku Andreja Plenkovića o smjeni trojice Mostovih ministara izjavio kako Most neće rušiti Vladu ali neće ni podržati ministra Marića.

– Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri ministra Mosta iza kojih stoje rezultati. Most nosi odgovornost za četiri ministra koja je predložio u Vladu. Most ne nosi odgovornost za Zdravka Marića. Zdravko Marić je odgovornost HDZ-a. Nećemo rušiti Vladu, ali nećemo ni podržati ministra koji ne može biti ministar financija. Plenković je taj koji treba odgovoriti hoće li ovim činom rušiti vlastitu Vladu. Ovim činom HDZ ide u rušenje Vlade, radi jednog ministra koji nije stranački. Most što se nas tiče će uvijek biti na braniku transparentnosti i odgovornosti prema državi, rekao je Petrov, dodavši da za ovaj Plenkovićev potez nije znao.
– Andrej Plenković treba odlučiti hoće li rušiti vlastitu Vladu. Most nije glasovao protiv Vlade, nego protiv ministra Zdravka Marića, jer smatrao da nije objektivno u mogućnosti obnašati dužnost ministra financija, rekao je Petrov.
Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, jedini MOST-ov ministar koji danas nije bio na sjednici Vlade, izjavio je za Tportal: “Da sam bio na sjednici, svakako bih podržao stav MOST-a.” Na pitanje je li se raspala Vlada, rekao je: “Ne znam”. Na pitanje kakva će biti njegova sudbina u Vladi rekao je da o ministrima odlučuju premijer Andrej Plenković i Sabor.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI