Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Željko Kerum (Foto: Tris/H. Pavić)

‘Bitno je da je čovik dobar, da nije zločest i da ne čini drugome zlo’ – Kerum je siguran da će u prvom krugu postati gradonačelnik Splita

Željko Kerum (Foto: Tris/H. Pavić)

Željko Kerum u subotu je sudjelovao u akciji čišćenja podmorja u Rogoznici, gdje već nekoliko godina drži hotel Perla sa 150 ležajeva i gdje nam je povjerio nekoliko svojih misli o izborima, poslu i religiji.

Općina Rogoznica i Turistička zajednica Rogoznice zajedno s ronilačkm klubom Plavi virus iz Splita organizirali su akciju čišćenja podmorja, a odazvalo se stotinjak ronilaca iz čitave Hrvatske. Željko Kerum osigurao je hranu i spavanje za sve sudionike. Kerum je iz Ogorja, ali ipak se u Rogoznici osjeća kao kod kuće i rado se uključio u akciju. Ponovno se kandidira za gradonačelnika Splita, ali tvrdi da iz Rogoznice ne vodi predizbornu kampanju.
– Ako će netko kazati da je kampanja, neka kaže. Ali ja ne trošim ovdje tuđe novce nego svoje. Treba ljudima koji rade dati doručak, ručak, večeru i spavanje. Samo to sam napravio. Dakle, postoje ljudi koji nešto mogu napraviti i oni koji ne mogu. To je ona razlika među ljudima – rekao nam je Kerum.

Akcija čišćenja podmorja u Rogoznici (Foto: Tris/H. Pavić)

Sudeći po tome koliko je samouvjeren, kampanju neće ni pokretati.
– Od izbora očekujem pobjedu u prvom krugu. Kad ne bih pobijedio ovako loše protivnike, onda bih se ostavio nogometa, ne bih više igrao, u žargonu uspoređujem. Protivnici su mi jako loši. Ne kažem da oni u svom poslu nisu dobri, ali jedno je voditi muzej, drugo je biti u banci na šalteru, treće ispunjavati križaljke, a četvrto je raditi 500 ili milijun kvadrata. Ja sam to napravio u Splitu, a oni nisu napravili ništa. Ako takvu konkurenciju ne bih dobio, usuđujem se reći da se onda više ne bi bavio politikom, niti bi ikad više išao na ikakve izbore – kaže Kerum.
– Jako su loši kandidati, ponavljam. Ja nisam najbolji Splićanin, nisam najbolji građanin Splita. Puno ih ima boljih, ali takvi se nisu prijavili. Od ovih koji su se prijavili za gradonačelnika ja sam daleko, daleko ispred. To narod zna i zato ću ja dobiti glasove, unatoč podvalama, izmišljanjima i lažima – siguran je Kerum u pobjedu.

Željko Kerum ispred svog hotela Perla u Rogoznici (Foto: Tris/H. Pavić)

– Ja nisam navikao na poraze i mislim da poraza neće ni biti. Ako ne bih dobio ovako loše protivnike onda bih se ostavio toga posla – kaže Kerum.
Ipak, za svaki slučaj će se otići pomoliti 17-metarskom kipu Gospe od Loreta koji je u Primoštenu, na brdu Gaj koje se vidi i iz Rogoznice, podigao primoštenski načelnik Stipe Petrina.
 – Meni je drago da je to napravljeno u Primoštenu. Ja sam u Splitu pokušao napraviti nešto slično, napravio sam križ, iako nisam imao potporu u tome. No, drago mi je da je tu napravljena Gospa i rado ću ići vidjeti je i pomoliti joj se – rekao je Kerum.
Kaže da je sam vjernik, katolik, ali da poštuje i sve one koji to nisu.  – Bitno je da je čovik dobar, da nije zločest i da ne čini drugome zlo. Svačiju vjeru poštivam, ali moja mi je najdraža – o religiji će Kerum.

Željko Kerum (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI