Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
PRIOPĆENJE / UKRATKO
ZM Adrial odbacuje tvrdnje o nezakonitostima u dokapitalizaciji TLM TPP-a

ZM Adrial odbacuje tvrdnje o nezakonitostima u dokapitalizaciji TLM TPP-a

Nakon što su bivši radnici TLM-ove Tvornice prešanih proizvoda izvjestili medije o trećem podnesku Državnom odvjetništvu kojim traže da se ispita, kako tvrde, sumnjiva dokapitalizacija TPP-a, priopćenjem se oglasila i tvrtka ZM Adrial d.o.o. koja u potpunosti odbacuje tvrdnje radnika.

Priopćenje ZM Adriala d.o.o. prenosimo u cijelosti:
” ZM Adrial d.o.o. potvrđuje da je sudjelovao u dokapitalizaciji društva TLM-TPP d.o.o. u 2011. god. sa iznosom od 7.500.000 kn te drugoj dokapitalizaciji u 2013. god s 5.728.000 kn.
ZM Adrial d.o.o. u cijelosti odbacuje tvrdnje o nezakonitostima provedbe ovih dokapitalizacija.
O navedenom je već odlučivao nadležni prvostupanjski Trgovački sud koji je svojom presudom od 10.10.2014. odbacio predmetni tužbeni zahtjev o nezakonitosti dokapitalizacija.
Zbog učestalih ponavljanja neargumentiranih optužbi Adrial je dodatno zatražio i naknadno očitovanje pravnih i financijskih vještaka od kojih je također dobio potvrdu o tome da su sve radnje po predmetnom povećanja kapitala sprovedene u skladu sa zakonom.
Zbog ovakvih stalnih netočnih navoda ZM Adrial kontinuirano trpi štetu te je prisiljen putem pravnih radnji poduzeti mjere kako bi zaštitio svoj ugled.”
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI