Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
GRAĐANI / POLITIKA / UKRATKO
Zagreb je naš: Dosta vam je muljaža, prekopanih fontana, prikrivenih privatizacija?

Zagreb je naš:
Dosta vam je muljaža, prekopanih fontana, prikrivenih privatizacija?

Zagreb je naš!, politička platforma koja okuplja brojne intelektualce, umjetnike, poduzetnike, aktiviste i istaknute pojedince u borbama za građanska i druga prava poziva građane na okupljanje 21. ožujka u 18 sati na Katarininom trgu u Zagrebu. Zbog čega? Evo što kažu u pozivu na događaj nazvan Vratimo grad u svoje ruke!:

Dosta vam je samovolje u vođenju grada? Dosta vam je muljaža, prekopanih fontana, prikrivenih privatizacija? Dosta vam je toga da ne znate u čijem se interesu donose ključne odluke u gradu? Dosta vam je da ne možete odlučivati o tome kako će izgledati vaši kvartovi?

Vrijeme je da zajedno glasno kažemo: Dosta nam je!

Vrijeme je da grad vratimo u svoje ruke! Vrijeme je da se građani aktivno uključe u odlučivanje o budućnosti grada: kroz vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore, a da u Skupštini sjede ljudi koji će zaista zastupati interese građana. Vrijeme je da fokus gradskih politika usmjerimo na održivi razvoj, društvenu pravdu i jednakost, umjesto na rasprodaju gradskih resursa i privatizaciju komunalnih usluga. Vrijeme je da se grad otvori prema svojim građanima i omogući im da sudjeluju u odlučivanju o njegovom razvoju.

U utorak, 21. ožujka, Gradska će skupština donijeti odluku o raspisivanju izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Želimo jasno i glasno reći kakav grad želimo i za kakav grad ćemo se boriti! Pridruži nam se u utorak na skupu na Katarininom trgu! S Katarininog trga idemo zajedno do Ćirilometodske pred Gradsku skupštinu. Zagreb je NAŠ!

Tags: ,

VEZANE VIJESTI