Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
KRONIKA 112
U noćnoj pljački na benzinskoj crpki u Vodicama “raznesen” bankomat

U noćnoj pljački na benzinskoj crpki u Vodicama “raznesen” bankomat

Foto:Tris/H.Pavić

Bankomat je u provali potpuno oštećen, pa se pretpostavlja da je raznesen eksplozivom, no iz policije do okončanja očevida to ne žele potvrditi ni demantirati.

Na benzinskoj postaji Petrola na ulazu u Vodice noćas je provaljeno u bankomat Euroneta iz kojeg je odnesena zasad nepoznata količina novca.
Bankomat je u provali potpuno oštećen, komadi su se razletjeli, a popucala su i stakla na pumpi. Vrata bankomata odletjela su 20-ak metara dalje. Prema neslužbenim informacijama bankomat, koji se nalazi samo nekoliko metara od agregata za punjenje autoplina i benzina te rezervoara goriva, je raznesen plinskom eksplozivnom napravom.
Na benzinskoj crpki tijekom obavljanja očevida iz policije nisu željeli potvrditi ni demantirati da je bankomat raznesen eksplozivom.
– Mogu samo reći da je bankomat znatno oštećen i da se ne radi o provali kakve inače bilježimo. Sve više što bih rekla prije okončanja očevida bilo bi nagađanje – rekla nam je jutros glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.
No nakon završetka očevida iz PU Šibensko-kninske stiglo je i priopćenje u kojem potvrđuju kako je bankomat “raznesen” upumpavanjem plina u kućište.
” Očevidom je utvrđeno da je detonacija na bankomatu, tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, najvjerojatnije izazvana upumpavanjem plina u kućište bankomata, kada je nakon detonacije iz bankomata otuđena za sada neutvrđena količina novca. Prilikom detonacije na benzinskoj pumpi je nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela teške krađe”, izvjestili su iz šibenske policije.

Foto:Tris/H.Pavić

Foto:Tris/H.Pavić

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI