Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
SCENA
Stereo MC na tvrđavi sv. Mihovila

Stereo MC na tvrđavi sv. Mihovila

Višestruko nagrađivani, jedni od najpopularnijih hip-hop, live dance sastava globalne glazbene scene Stereo MC’s 11.6.2017. nastupaju na Tvrđavi sv. Mihovila.

Ova svjetska plesna atrakcija svoj je put započela u drugoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća iz britanskog podzemlja acid house scene te je zahvaljujući svojem originalnom zvuku temeljenom na miksu različitih žanrova elektronske glazbe vrlo brzo stekla velik broj fanova. Stereo MC’s danas mnogi smatraju pionirima britanske dance scene i prvim britanskim hip-hop bandom koji se uspio probiti u vrhove američkih top ljestvica. To su napravili albumom „Elevate My Mind“ nakon kojeg je uslijedila suradnja s Jungle Brothers te omogućila sljedećem albumu „Supernatral“ da dodatno afirmira grupu na globalnoj razini.
Njihovi hitovi vladali su eterom u 90-ima, a pjesma i album „Connected“ postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe. Stereo MC’s remixali su za mnoge poznate izvođače poput grupe U2, PM Dawn, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Monie Love, Queen Latifah i Madonnu.
Usprkos slavi i brojnim turnejama, bend je uzeo sedmogodišnju pauzu. Zahvaljujući suradnji s Madonnom, ranih 2000-ih odlučili su se vratiti korijenima i snimiti nove stvari što je rezultiralo novom motivacijom i odličnim albumima „Deep Down & Dirty“, „Double Bubble“ i „Emperor’s Nightingale“.
Koncert na  na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, počinje u 21 h, a ulaznice se  mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima te preko sustava www.croatia-tickets.com. Do 28.svibnja cijena ulaznice je 190 kuna, a nakon toga 220.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI