Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati (Foto: H. Pavić)

Raspad HSS-a u Murteru – načelnik Toni Turčinov prelazi u HDS Gorana Dodiga

Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati (Foto: H. Pavić)

Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati (Foto: H. Pavić)

Ususret lokalnim izborima događa se još jedna politička drama u Murteru.

– Izlazim iz Hrvatske seljačke stranke i ulazim u Hrvatsku demokršćansku stranku – najavio je danas načelnik Općine Murter-Kornati i predsjednik Općinske organizacije HSS-a Toni Turčinov.
Svoju će odluku obrazložiti u srijedu na konferenciji za novinare u Murteru, zajedno s predsjednikom Hrvatske demokršćanske stranke Goranom Dodigom i saborskim zastupnikom,  gradonačelnikom Križevaca i bivšim predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom.
– Zajedno sa mnom u HDS idu svi mladi, ali i brojni drugi članovi OO HSS iz Murtera – rekao nam je Turčinov, najavljujući detaljnije obrazloženje na press konferenciji.
Iako se u Murteru kao glavni kamen spoticanja uvijek spominjalo prostorno planiranje, transparentnost rada i poštivanje procedure, za očekivati je da će kao razlog osipanja HSS-a, koji je ovdje na vlasti od kada je općina 2000. godine osnovana, biti naveden način upravljanja strankom na nacionalnoj razini.
Stranka u Murteru trenutno obnaša vlast uz pomoć SDP-a i HNS-a, a dio murterskih HSS-ovaca nije zadovoljan zbog toga, kao ni što je predsjednik stranke Krešo Beljak na posljednjim parlamentarnim izborima nastupio zajedno s Narodnom koalicijom. Na posljednjim izvanrednim izborima u Murteru koalicija HSS-HNS u 11-članom Općinskom vijeću osvojila je pet mjesta, NL Mate Skračića tri, HDZ dva, a SDP jednog. Koalicija HSS-HNS najprije je pregovarala s HDZ-om, da bi na koncu dogovor ipak bio postignut sa SDP-om.
Predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije HSS-a Marin Mikšić za sada ne želi komentirati osipanje stranke u Murteru.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI