Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Osnovna škola Primošten priključila se Code Clubu Hrvatska

Osnovna škola Primošten priključila se Code Clubu Hrvatska

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih programerskih klubova za djecu.

Djeca prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata u programskim jezicima Scratch, HTML/CSS i Python i izrađuju vlastite animacije, igre i web-stranice. Code Club radionice će u OŠ Primošten biti održavane ponedjeljkom od 12.30 do 13.30 sati za djecu od 8 do 10 godina pod vodstvom edukatora-volontera Kristijana Perkovića.
Prvi Code Club je osnovan 2012. godine u Velikoj Britaniji, a danas postoji već više od 9.000 klubova u više od 100 zemalja širom svijeta u koje je uključeno više od 100 tisuća djece. U Hrvatskoj je do sada registrirano 36 klubova, od kojih je Code Club Primošten jedini u Dalmaciji.
Ciljevi programa su naučiti djecu programirati, nadahnuti ih da kroz igru uče, stvaraju i dijele svoje ideje, zatim pružiti svakom djetetu vještine, samopouzdanje i priliku da oblikuje svoj svijet te razvijati socijalne vještine djece kroz interakciju s drugim članovima kluba.
Ulazak u svijet programiranja (‘coding’) priprema učenike za STEM zanimanja (science, technology, engineering, mathematics), u čemu je hrvatsko školstvo deficitarno. Uz to, usvajanje ovih vještina u ranoj dobi ima transformacijsku snagu – unapređuje način razmišljanja i razvija algoritamsku logiku (računalno razmišljanje) koje je primjenjiva u svim područjima života.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI