Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
UKRATKO
NP Krka:Sedmi susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku

NP Krka:
Sedmi susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku

 

JU NP “Krka” poziva  na 7. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku, koji će se održati ovu subotu (25. ožujka) u 10 sati u Eko kampusu Puljane.

U sklopu susreta, 10 do 13 sati, održat će se  je radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park “Krka” ,koja je slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Parka.
Riječ je o radionici koja je dio dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju, navode iz NP Krka.
Na 7. susretu nastavit će se razgovori s lokalnom zajednicom na užem i širem području Krke u cilju definiranja i konkretizacije razvojnih projekata. Zainteresirani sudionici za apliciranje na mjeru 6, podmjere 6.2 i 6.4 bit će raspoređeni u manje radne skupine po centrima zanimanja. Pobliže će se razgovarati o preduvjetima za prijave i pripremi potrebne dokumentacije. Zainteresiranim sudionicima bit će predstavljene i druge mjere koje su od posebnog interesa za lokalnu zajednicu uz Krku poput mjera razvoja, inovativnosti i udruživanja.
Nacionalni park “Krka”  organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka “Krka” uspješno su održane tijekom 2014., 2015. i 2016. rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.
U uvodnom dijelu 7. susreta tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku bit će uručene zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola koji su tijekom 2016. posjetiteljima Parka predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine.
– Podržavamo trud čuvara baštine i veoma  smo im zahvalni na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu koji je kao manifestacija organizirana kako bi pomogla u prezentaciji i plasiranju autohtonih lokalnih proizvoda, ističu iz  JU Nacionalni park “Krka”.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI