Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
Nediljko Dujić (Foto: Tris/H. Pavić)

Nediljko Dujić:
‘Most nema kadra ni programa i želi ući u spektar biračkog tijela HDZ-a’

Nediljko Dujić (Foto: Tris/H. Pavić)

Nediljko Dujić (Foto: Tris/H. Pavić)

Borba za prevlast u Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka trese odnose HDZ-a i Mosta u Šibensko-kninskoj županiji.

Ministar iz kvote Mosta Slaven Dobrović razriješio prošlog tjedna Slavena Ivića, HDZ-ova dogradonačelnika Knina,  iz Upravnog vijeća NP Krka i na njegovo mjesto imenovao Ivanu Sučić, suprugu načelnika Općine Ružić Josipa Sučića iz Loze, koji se spominje kao kandidat Mosta na listi za Županijsku skupštinu.  Ovo imenovanje protumačeno je kao korak Mosta ka preuzimanju Krke, u čijem Upravnom vijeću već sjedi Mostov Ivica Ledenko, a navodno je cilj postavljanje Branka Dželalije na mjesto ravnatelja NP Krke umjesto Krešimira Šakića iz SDP-a, koji je tamo postavljen još za vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

– Ja, a ni stranka, nemamo ništa protiv bilo koje osobe, pa tako ni protiv gospođe Sučić koja je imenovana u Upravno vijeće, ali zar nismo prošli tjedan bili svjedoci halabuke oko imenovanja brata ministra Gorana Marića? Ovdje se radi o supruzi načelnika Općine Ružić koji je kandidat Mosta za načelnika Općine i druga tijela. Dva brata mogu funkcionirati i ne moraju funkcionirati. Ako ste u bračnoj i izvanbračnoj zajednici sa nekom osobom, to je najbliži odnos i oblik pogodovanja. To govori da Most nema dovoljno kadrova u ovoj našoj županiji i da pozicije mora popunjavati s bračnim partnerima i najbližom rodbinom. Na to ne možemo pristati – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Skradina.

Nediljko Dujić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Konferenciju za novinare Dujić je sazvao kako bi odgovorio na priopćenje Branka Dželalije, povjerenika Mosta za Šibensko-knisku županiju (Priopćenje Mosta NL), u kojem je osobno prozvan.
– Na vrlo ružan način me se pokušalo oblatiti kao čovjeka i kao predsjednika HDZ-a, a povod svega je ono što sam bio najavio prije jedno 15 dana, da želimo u upravna vijeća NP Krka i NP Kornati dovesti ljude od struke, biologe, ekologe, zaštitare prirode – rekao je Dujić.

– Tri puta su lagali. Očekujem da mi se ispričaju. Oni mogu reći da loše radim ili da imam loše projekte i programe. To bi bilo prihvatljivo s političke strane i onda bih ja bio u prilici da im odgovorim. A ako se ponovi daljnje iznošenje neistina na ovakav najniži način, sigurno je da ću morati zatražiti zaštitu i na sudu – rekao je Dujić ističući kao je svjestan da kao javna osoba mora biti spreman na kritiku, ali i da ona ima svoje granice.

– Ove objede govore da Most nema ni kadra ni programa i da želi ući u spektar biračkog tijela HDZ-a. Mene to žalosti – rekao je Dujić, dematiravši da su on i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac ikad koristili sredstva NP Krka za reprezentaciju, kao i tvrdnje koje dovode u sumnju njegovu diplomu specijalista javne uprave i (ne)kažnjavanost.

– Objede idu samo prema tome da me se kompromitira i da se izvrši smjena ravnatelja i da Most ovlada tom institucijom – ustvrdio je Dujić.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI