Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
KULTURA / UKRATKO / VODA
Mistična Krka u objektivu članova Foto kluba Šibenik

Mistična Krka u objektivu članova Foto kluba Šibenik

Fotografija sa prošlogodišnje izložbe Foto kluba Šibenik i JU Nacionalni park “Krka”

Izložba fotografija “Mistična rijeka” bit će otvorena u srijedu ,22. ožujka, u 18 sati u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu. Riječ je o izložbi koju Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira povodom Svjetskog dana voda.

U Drnišu će, do kraja travnja, biti izložena dvadeset i jedna fotografija članova Foto kluba Šibenik -zaljubljenika u fotografiju, prirodu i Krku.  Izložba je rezultat višegodišnje suradnje Foto kluba Šibenik i JU„Nacionalni park Krka“  u povodu ovog, za zaštitu prirode, važnog dana.
Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se istaknula važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Voda pokriva 70% Zemljine površine. Resursi pitke vode u cijelom svijetu ugroženi su, ne samo zbog prekomjernog korištenja i neodgovarajućeg upravljanja, nego i zbog povećanog zagađenja okoliša.
Obilježavanje Svjetskog dana voda nastavlja se u četvrtak, 23. ožujka, u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik predavanjem o vodi u 8 sati, igrom „Kap za slap“ u 9 sati te predstavom „Crvenkapica“ kazališta Virko iz Šibenika.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI