Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Marin Mikšić: Šibenski HSS ide dalje bez obzira na sve pokušaje destabilizacije

Marin Mikšić:
Šibenski HSS ide dalje bez obzira na sve pokušaje destabilizacije

Marin Mikšić/Foto:Tris/J.Krnić

Za HSS u Općini Murter-Kornati neće biti nikakvih teškoća na sljedećim lokalnim izborima, tvrdi predsjednik županijskog HSS-a Marin Mikšić koji je nakon odlaska iz stranke Tonija Turčinova načelnika Općine Murter-Kornati, održao izvanrednu konferenciju za novinare.

HSS nije destabiliziran, kazao je Mikšić koji je uvjeren kako će HSS na sljedećim lokalnim izborima ponoviti uspjeh u Općini Murter-Kornati.
– Mi ćemo tamo imati svog kandidata za načelnika i svoju listu i siguran sam u ponovnu pobjedu u Općini Murter-Kornati, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik ŽO HSS-a Marin Mikšić.
Iako je konferencija za novinare sazvana nakon što je predsjednik murterske organizacije HSS-a i načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov jučer obznanio kako prelazi u Hrvatsku demokršćansku stranku, Mikšić se nije želio osvrtati na njegovu odluku već je samo kazao kako to nije ništa novo na hrvatskoj političkoj sceni.
– Međutim mora biti svima jasno da su i veći igrači na političkoj sceni tako nastupali, odvajali se od matičnih stranka, osnivali nove…a znamo kako su završili. Malo su svijetili, pa dogorili i nema ih više na sceni, poručio je Mikšić svojim bivšim stranačkim kolegama.
Mikšić je demantirao jučerašnje izjave Tonija Turčinova kako je iz murterskog HSS izašlo 80 posto članova.
– Prema mojim informacijama iz murterskog ogranka stranke izašlo je 20-ak od ukupno 100 članova. Dakle u murterskom HSS-u je ostalo 80 posto članova, ustvrdio je Mikšić dodajući kako se dio članova koji su izašli sada ponovno vraća.
Na pitanje novinara kako  komentira odlazak iz stranke i dosadašnjeg predsjednika šibenskog HSS-a Borisa Dukića, Mikšić je odgovorio kako se tu radi o odlasku samo jednog člana.
Bivši članovi stranke za nas su prošlost, svatko ima pravo ići tamo gdje misli da će mu biti bolje kazao je Mikšić ističući kako će se šibenski HSS pred lokalne izbore baviti isključivo programima. Mikšić je najavio i kako će se uskoro održati Županijski odbor HSS-a kako bi se donijela odluka o murterskom ogranku stranke, a u slučaju šibenskog ogranka održat će izvanrednu skupštinu na koju će biti pozvano svih 150 članova.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI