Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / MEDIJI / ŠALJIVI KUTAK
Reklma za uslugu 'unajmi prijatelje' (foto Family Romance)

Konačno:
Za svega 485,68 kuna na dva sata unajmi prijatelja/icu, opali selfie i postani popularniji

Reklma za uslugu 'unajmi prijatelje' (foto Family Romance)

Reklama za uslugu ‘unajmi prijatelje’ (foto Family Romance)

Evo jedne vijesti koja ne dolazi direktno iz hrvatske ili svjetske političke kaljuže i taman je za subotu ujutro. Konačno je stiglo rješenje za one koji nisu previše popularni na Facebooku i ostalim društvenim mrežama. Za svega 485,68 kuna možete na dva sata iznajmiti osobu koja će odglumiti vašu prijateljicu ili prijatelja koji će se s vama fotografirati, što onda možete objaviti na fejsu.

To je tek dio usluga koje odnedavno nudi japanska tvrtka Family Romance (poveznica), a kako bi vam pomogla da postanete popularniji u virtualnom, pa slijedom toga i u stvarnom svijetu, kako piše japanski portal RocketNews24, a prenose brojni svjetski mediji (uključujući i ovaj).
U katalogu osoba za takav najam klijenti mogu zatražiti osobe određene spola, dobi, ili ih odabrati po nekim drugim karakteristikama, modnom izričaju, frizuri i tome slično. Nadalje, mušterija bira i ambijent u kojem želi opaliti selfie u veselom nasmijanom društvu: kod kuće, na livadi, u šumi, disco-klubu itd. Moguće je unajmiti i veći broj osoba, recimo čitavo društvo veselih prijatelja, no to će proporcionalno broju angažiranih koštati više.

Haha.. Vidi me… Baš sam popularan na livadi… (foto Family Romance)

Zatražio sam 10 članova osoblja Family Romancea koji će se predstaviti kao moji prijatelji na mojoj rođendanskoj zabavi u jednom hotelu u Tokiju, u baru koji ima prekrasni noćni pogled na grad. Nakon toga smo otišli u moju hotelsku sobu gdje smo popili još nekoliko pića, pa su mi oni servirali tortu. Za to vrijeme sam ja fotografirao jako puno selfiea koje sam kasnije objavljivao na Facebook i Twitteru – zadovoljan je bio jedan Japanac koji je objavio svoj komentar o usluzi Family Romancea, dakako anonimno.
Navodno je sve to uspio sagurati u dva sata najma, što ga je za desetero ‘prijatelja’ koštalo svega 4856, 80 kuna, što i nije neka cijena za povećani društveni ugled, kako se smatra.
Tu je i usluga nešto romantičnije naravi, uz pomoć koje se može vaditi mast bivšoj partnerici ili partneru, netom nakon prekida veze. Već par dana nakon prekida unajmi se cura ili dečko s kojima se može fotografirati u nešto romantičnijim pozama, pa to poobjavljivati na Facebooku, ne bi li mu/joj dokazao/la da si vješt/a i željen/a osoba.  Moguća je i usluga kontinuiranog objavljivanja takvih fotki na dulji vremenski period (npr. nekoliko vikenda za redom na različitim lokacijama: zoološki vrt, restoran itd.), prilikom čega se pazi da se unajmi uvijek ista osoba, kako bi sve ispalo vjerodostojnije, a nova ‘veza’ ozbiljnija.
Zasad je, prema podacima dostupnima na stranicama tvrtke Family Romance ova usluga ‘unajmi prijatelja’ dostupna samo u Japanu.
No, s obzirom koliko je budalasta i progresivna, lako je moguće kako će takvo što uskoro biti moguće i u Zagrebu i/li u Metkoviću. 

Selfie! (foto Family Romance)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI