Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
JEDRA / Sport / UKRATKO
JK Val dobio domaćinstvo Europskog prvenstva u modelarskom jedrenju

JK Val dobio domaćinstvo Europskog prvenstva u modelarskom jedrenju

Godinu punu velikih događanja u klubu obilježit će i uspješna kandidatura JK Val za domaćinstvo jednog Europskog prvenstva.

Dugi kontinuirani rad modelarske sekcije koji je najviše eksponiran s neprekinutim nizom dugim 21 godinu u organizaciji Šibenske regate modela i 11 godina u organizaciji jedne od najpopularnijih Europskih regata klase IOM u Europi, Rogozničkim kupom, polako dolazi na naplatu.

– Energija svih članova kluba koji su na svim dosadašnjim modelarskim regatama ulagali svoje vrijeme i rad rezultirala je timom ljudi koji se mogu uspješno nositi s vrlo zahtjevnim organizacijama. Tako da predstojeće Europsko prvenstvo bi trebalo biti još jedan zamašnjak klubu koji može doprinijeti njegovom rastu – kažu iz JK Val.

Prvenstvo će biti organizirano u Rogoznici u suradnji s marinom Frapa i Općinom Rogoznica, a termin je od 6. do 13. travnja 2018. godine.

U klasi IOM je ustaljena praksa da se Svjetska prvenstva izmjenjuju s kontinentalnim prvenstvima, pa je tako ova godina rezervirana za Svjetsko prvenstvo koje će se organizirati za mjesec i pol u Francuskoj.

– Naši reprezentativci su već duži niz godina ostvarivali vrlo dobre rezultate na Europskim prvenstvima. Najuspješniji je trogiranin Marko Matić koji je bio Europski prvak 2010. u Francuskoj. Srebreni na dva EP su bili Zvonko Jelačić i Ante Kovačević, na Cresu, odnosno u Dubrovniku. A još i s broncom se mogu pohvaliti Zvonko Jelačić i Marko Matić koji su ih osvojili u Francuskoj i u Dubrovniku. Ostali naši reprezentativci su ostvarili i mnoštvo plasmana u najboljih deset, pa se nadamo da bi netko od njih mogao proslaviti medalju i u Rogoznici – tvrde orhanizatori.

Na regati ima mogućnost nastupiti 76 najboljih Europskih modelara uz ponekog gosta i s nekog drugog kontinenta ako ostane slobodnih mjesta.

Sastav reprezentacija određuje svaki pojedini nacionalni savez za sebe, a njihov broj određen je po posebnom ključu koji uključuje prethodne uspjehe pojedine reprezentacije na Europskim prvenstvima.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI