Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / SCENA
Jacques Houdek na Eurosongu: Jedna pjesma, a njih dvoje, ustvari on jedan, odnosno… ma komplicirano je

Jacques Houdek na Eurosongu:
Jedna pjesma, a njih dvoje, ustvari on jedan, odnosno… ma komplicirano je

Na Drugom programu Hrvatskog radija premijerno je predstavljena pjema ‘My Friend’.

Jacquesa Houdeka, poznato je, HRT je odabrao bez sudjelovanja javnosti da predstavlja Hrvatsku u Kijevu na Eurosongu. Evo što je Houdek na HR2 pričao o pjesmi:
Full raspad: – Kad pjesmu toliko dugo snimaš i živiš je, pa kad je čuješ u eteru, onda je to full emotivno. Skoro se nisam raspao.
Gledatelj/glasač ga nije volio: – Šest puta sam, od 2002. godine, pokušavao otići na Eurosong. Ali, ustvari sam samo 2011. baš htio otići s pjesmom “Stotinama godina”. U početku sam se samo htio predstaviti javnosti, Dora je najbolja platforma za to. Sve ima svoje vrijeme i razlog.
Kad je Jacques bio mali: – Dijete sam koje je odraslo uz Doru, s 12 godina sam navijao za “Don’t Ever Cry”, pa onda i za Tonyja, Maju Blagdan, Doris, Danijelu… Kad sam bio mali uvijek sam se zamišljao na sceni.
Level – Duet sam sa sobom: – U pjesmi se čuju dva glasa, jedan je pop, a drugi je operni bariton. Oba vokala pjevam ja, mada me nitko nije prepoznao. Imam duet sam sa sobom. Dvije su emocije, dva karaktera. Pjevam na talijanskom i engleskom, talijanski je jezik opere, pa mi je imalo smisla na tom levelu.
Skoro izdajnik: – Dobio sam poziv jedne druge zemlje da je predstavljam na Eurosongu, nije sad bitno koja je u pitanju.  Taj poziv me zaintrigirao. Dvojio sam, jer je moje srce htjelo da nastupam za Hrvatsku koju volim.
Twist ili začin: – Nisam htio ljubavnu baladu, pjesma je morala biti drugačija, morala je imati nekakav twist, začin. Budući da je Eurosong vidio sve, pitao sam se što mogu ponuditi da bude drugačije, pa sam se sjetio sebe od prije deset ili dvanaest godina, kada sam učio operno pjevanje. Pomislio sam da je ideja spajanja dva glasa preluda, ali prijatelji su mi dali vjetar u leđa.
Jacques poput Isusa (Izjava Tereze Kesovije): – Jacques je moj frend. Pjesma će ostaviti veliki trag jer ima jaku poruku. To je mala revolucija. Jacques je donio nešto novo, donio je svjetlo, radost, nadu…
Nova krilatica (izjava Ksenije Urličić): – Što više može razveseliti Kseniju, nego da Jacques ode na Evroviziju.
Evo pjesme:

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI