Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelin (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Vilibor Sinčić okuplja liste u Šibeniku i Zadru:
‘Živi zid ima prolaz u cijeloj Hrvatskoj’

Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelin (Foto: Tris/H. Pavić)

Tihomir Lukanić, Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelin – Živi zid u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Živi zid se priprema za lokalne izbore. Predsjednik stranke i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić sa skupa u Šibeniku je najavio nastup u jedinicama lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj.

Sinčić i vodstvo Živog zida danas održavaju konzultacije u Šibeniku i Zadru. Tek se biraju kandidati i slažu liste, a uoči početka skupa u Šibeniku Sinčić je najavio kako je već sada izvjesno da će imati kvalitetne liste za Šibensko-kninsku županiju, za Grad Šibenik i Općinu Tisno.

–  Ova 2017. godina je godina u kojoj Živi zid izlazi na lokalne izbore diljem Republike Hrvatske, ovo su nam prvi pravi lokalni izbori. Iako smo osnovani još 2011. godine, na izborima 2013. smo imali ograničeni nastup jer nismo imali niti toliko članova. Dakle, danas imamo sastanak s članstvom Šibensko-kninske županije kako bi obavili konzultacije za izlazak u ovdašnjim gradovima i općinama i u samoj županiji. S više informacija o kandidatima, listama i svemu ostalom izlazit ćemo kako se izbori budu približavali – rekao nam je Sinčić.

Još nije izvjesno u kojim će ovdašnjim gradovima i općinama izaći. Imena kandidata za šibenskog gradonačelnika ne otkriva, ali kaže da će ga imati.

Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelin (Foto: Tris/H. Pavić)

– Naravno da namjeravamo imati kandidate za Grad Šibenik. Ne radi se samo o jednoj osobi, nego nam trebaju i dogradonačelnici. Izaći ćemo u svim gradovima i općinama, gdje god smatramo da građanima možemo ponuditi dobar program i da možemo ostvariti dobar rezultat. Pozivam zato sve građane da se učlane i pridruže se, da stvorimo jednu pravu treću opciju, alternativu dosadašnjim politikama. To je naš cilj i naša budućnost – rekao je Sinčić.

Živi zid sigurno izlazi na izbore u Općini Tisno, gdje će listu nositi Lovre Crvelin.

– To je poznato. Kolega Crvelin je već dugo naš istaknuti član. On je bio i na listi za parlament i prema tome računamo na njega u Općini Tisno. Naravno da računamo na prolaz, na dobar rezultat, ne samo samo ovdje nego u cijeloj Hrvatskoj, u što vjerujemo, što zbog anketa, što zbog našeg sjajnog nacionalnog rejtinga – rekao je Sinčić.

– Imamo dobru ekipu u Tisnom, Jezerima i Betini. To su sve mladi ljudi, pametni, obrazovani i još se obrazuju. Već sada imamo odlične projekte koje ćemo sasvim sigurno provesti čim uđemo u Općinsko vijeće – rekao je Crvelin.

Živi zid – konzultacije u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI