Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Arhiva: s prijašnjeg Fališa Foto:FALIŠ

I Teresa Forcades u kampanji FALIŠ-a

Arhiva: s prijašnjeg Fališa Foto:FALIŠ

Paul Mason u Šibeniku (Foto: FALIŠ)

Peti FALIŠ, Festival alternative i ljevice u Šibeniku, održat će se i ove godine i bez potpore Ministarstva kulture . Ali zato s potporom brojnih prijatelja i sudionika, među kojima je i časna sestra Teresa Forcades koja je u Šibeniku gostovala 2014. i na Festivalu održala predavanje na temu „Etika i kapitalizam“.Teresa Forcades je radikalna kritičarka kapitalizma, konzumerizma i militarizma, ali i Crkve, napominje se u priopćenju organizatora šibenskog Festivala.

U svom prvom videu podrške koji je snimila za kampanju „Nemoj da fališ“ ova je benediktinka koju su proglasili najradikalnijom sestrom Europe, navode iz FALIŠ-a, objasnila zašto Festival alternative i ljevice Šibenik smatra važnim i zbog čega ga vrijedi podržati i osigurati mu opstanak donirajući sredstva u kampanji koja je počela 13. ožujka u 13 sati i 13 minuta.
U samo prva tri dana crowdfunding kampanje kojom namjeravaju prikupiti dvije trećine sredstava potrebnih za održavanje Festivala, prijatelji FALIŠ-a, preko platforme Indiegogo, donirali su više novca negoli im je Ministarstvo kulture planiralo osigurati za cijelu godinu.
Ovogodišnji FALIŠ, peti po redu, trebao bi se održati početkom rujna, a njegova će glavna tema, kako najavljuje organizator, biti „100 godina Oktobarske revolucije“, a podtema „500 godina reformacije Crkve“.
Svim prijateljima Festivala i donatorima „fališevci“ zahvaljuju, poručujući da se nastavlja borba za promicanje atmosfere tolerancije, dijaloga i zajedničke želje da se  svijet  učini boljim mjestom, a sve to predstavlja Festival alternative i ljevice u Šibeniku.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI