Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Nametljivi 'molitelji' i pismo 'antifašista' (Foto: Tris/H. Pavić)

Grafit za ‘molitelje’:
‘Molite za TLM i raskid vatikanskih ugovora’

Nametljivi 'molitelji' i pismo 'antifašista' (Foto: Tris/H. Pavić)

Nametljivi ‘molitelji’ i pismo ‘antifašista’ (Foto: Tris/H. Pavić)

Pripadnici pro-life ili anti-choice inicijative ’40 dana za život’ koji se nametljivo mole ispred ulaza u šibensku bolnicu dobili su noćas odgovor od skupine koja sebe naziva Antifa Šibenik.

Grafiti ‘Dica živa su gladna’ i ‘Molite za TLM i raskid vatikanskih ugovora’, potpisani sa ‘Antifa’, osvanuli su zidu bolničkog parkirališta, na mjestu gdje pripadnici inicijative ‘mole’ ne bi li ženama koje su se odlučile na pobačaj ili medicinskom osoblju nametnuli osjećaj krivnje.

Jesu li anonimni, samozvani ‘antifašisti’ trebali na nametljivo ponašanje uzvratiti uništavanjem javne imovine? Ili je bilo primjerenije uputiti kakvu prijavu nadležnim institucijama, pritužbu, otvoreno pismo… ili uzvratiti istom mjerom i organizirati kakvo molitveno bdijenje na ulicama koje se u Hrvatskoj inače zove javno okupljanje ili prosvjed?

Nekada davno, u vrijeme kad su ljudi još znali da nije lijepo pisati po zidovima, netko je zapisao:

“Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti”.

No, uzalud je pisati kad nitko ne čita. 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI