Neovisni novinarski portal
12.4.2021.
IZDVOJENO
Darko Dukić, Tomislav Strikoman, Ana Radunić, Ante Sladoljev, Ivan Kos i Ivica Strikoman (Foto: Tris/H. Pavić)

10. godina kornatske tragedije – ‘Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce Kornatsko’

Darko Dukić, Tomislav Strikoman, Ana Radunić, Ante Sladoljev, Ivan Kos i Ivica Strikoman (Foto: Tris/H. Pavić)

Konferencija za novinare u Vodicama: Darko Dukić, Ivak Kos, Ante Sladoljev, Tomislav Strikoman i Ana Radunić (Foto: Tris/H. Pavić)

Deseta obljetnica kornatske tragedije obilježit će se puštanjem svjetlećih lampiona u nebo, ne samo u Vodicama, nego u svim gradovima Hrvatske. U obilježavanje se ove godine uključio i nogometni klub Hajduk i sve momčadi prve Hrvatske nogometne lige.

– Na utakmici Hajduk – Rijeka, 11.3.2017., igrači obiju momčadi izaći će na teren s transparentom — Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce Kornatsko – najavio je na konferenciji za novinare u Vodicama predsjednik Hajduka Ivan Kos.
Riječ je o humanitarnoj akciji povodom obilježavanja desete obljetnice kornatske tragedije, koju zajednički organiziraju  DVD-a Vodice, MNK Heroji 2007., Vatrogasna zajednica ŠK županije, udruga Krijesnica i HNK Hajduk Split. U promociju projekta su se uključile i sve momčadi Prve hrvatske nogometne lige te će sve utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Hrvatska vatrogasna zajednica također je podržala projekt i aktivno će se uključiti u njegovu provedbu.

Ivan Kos, predsjednik HNK Hajduk (Foto: Tris/H. Pavić)

– Cilj projekta je obilježavanje 10 godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt – rekao je predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.

Deseta obljetnica kornatske tragedije obilježit će se u čitavoj Hrvatskoj, istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj. Lampioni će se prodavati, a sav novac prikupljen kroz humanitarnu akciju bit će usmjerena na rehabilitacijski kamp za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti udruge Krijesnica.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (kako bi se mogli preuzeti lampioni).

Darko Dukić, Tomislav Strikoman, Ana Radunić, Ante Sladoljev, Ivan Kos i Ivica Strikoman na vodičkoj rivi (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI